fredag 31. mai 2019

Holdbarhet solkrem

Men kan du bruke den dyre solkremen fra i fjor? Du trenger egentlig ikke å tenke på holdbarhet før du åpner tuben første gang hvis den er . Ja, en solkrem fra i fjor som har vært oppbevart korrekt kan godt.

Om du ser 12M på solkremen fra i fjor, vet du at den er holdbart i et år fra . De fleste av oss har en eller flere tuber med solkrem liggende igjen i skapet. De aller fleste solkremer er merket med holdbarhet på eller 12 . Ja, alle EU-godkjente kremer og solkremer skal ha et krukkesymbol som garanterer at de er holdbare i måneder etter åpning, sier Vigander . Vi har holdbarheten til selve kremen, men også til solfilteret, sier farmasøyt og førsteamanuensis Gøril Eide . Men dersom solkremen er utsatt for sol og varme, så kan holdbarheten reduseres innenfor holdbarhetsperioden. Har du oppbevart solkremen riktig, vil den ha den holdbarheten som er påført.


Solkrem som har gått ut på dato bør byttes ut, da effekten kan være redusert. Kopiert fra vitus apotek: Merking av holdbarhet Fordi solkrem ikke varer evig, er det et krav om at solkremer skal være merket med holdbarhet. Vi har holdbarheten til selve kremen, men også til solfilteret, sier farmasøyt og førsteamanuensis Gøril Eide Flaten ved Institutt . Vi får ofte spørsmål om hvor lenge man kan bruke en solkremen.


En ting er sikkert når det gjelder holdbarhet på produkter, det finnes . Har nettopp smørt inn meg selv og Hanna med solkrem, men finner ingen utløpsdato. Flasken ble åpnet for godt og vel to år siden, kanskje tre. Vet det er fristende å gå ut døren og kjenne solstrålene på kroppen uten solbeskyttelse.


Ofte er det også denne solkremen fra i fjor som blir pakket ned og tatt med på påskeferie. Vi bruker millioner på solkrem hver sommer og har tiltro til at kremene skal. UV-beskyttelse, konsentrasjon av filtre, lysstabilitet og holdbarhet.


La Roche-Posay anthelios AC solkrem SPF50ml. Cliniderm solkrem for ansikt SPF 50ml. Disse effektene bør vi beskytte oss mot ved å bruke god solkrem, med god. I tillegg må man tenke på hvor holdbar solkremen trenger å være i . For barn over ett år anbefales en solkrem med solfaktor (SPF) på minst 30. KidsSkin solkrem kommer i en stor tube med lang holdbarhet og føles veldig . KidsSkin solkrem kommer i en stor tube med lang holdbarhet og føles veldig rimelig i forhold til kvaliteten.


Solkremen trenger ikke inn i huden like fort som noen . For å få optimal beskyttelse er det viktig å bruke en solkrem som ikke har gått ut på dato. Normalt er en krem holdbar i et par sesonger – men .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg