torsdag 16. mai 2019

Hvorfor får man kviser

Vi vet at kosthold og gener spiller en rolle når det kommer til kviser, men de lærde strides også om hvorfor man får kviser, og hvordan man best . Hver eneste sone i ansiktet ditt får kviser av forskjellige årsaker, mener. Jeg lurte fælt på hvorfor jeg får kviser på haka. Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem?


Hvis man bruker krem eller sminke i ansiktet blir kvisene verre. I huden finnes det noen kjertler som produserer fettstoffer som kalles talg. I puberteten skjer det en masse forandringer . For å ta opp kampen mot kvisene må man finne ut hvorfor de dukker opp, hvordan man skal behandle dem og forebygge at nye kommer.


Ifølge kinesisk medisin røper kvisene dine hva som skjer på innsiden av kroppen. Du trodde kanskje at å bikke skulle bety slutten på de irriterende kvisene som poppet opp i ulike områder av ansiktet gjennom tenårene. At du plutselig får uren hud i voksen alder har en forklaring. IKKE PLUKK: La kvisene være i fre så får du ikke stygge arr. Johansen forteller at det finnes flere teorier om hvorfor en kvise kan.


Hvis man har en kvise som ikke får tømt seg godt nok, vil den gjerne . Hvis man klør på kvisene eller klemmer dem ut. Men hvis du selv legger merke til at du får flere kviser et par dager etter at du har spist noe bestemt, .

HORMONER OG KVISER: Det er ofte hormoner som har skylden for at du sliter. Dersom du får hudproblemer på grunn av hormoner så sies det at kvisene ofte vil. Derfor får du store, underjordiske kviser, og slik blir du kvitt dem. Men selv om det er klart hva som skjer, er det ikke så lett å forklare hvorfor det skjer.


Klemmer man på en dyp, rød kvise, vil pusset kunne spre seg nedover i . Ifølge Veer er det likevel de færreste av oss som får kviser som følge. For de fleste har maten man spiser langt mindre betydning enn man. Mange yngre mennesker med akne lurer ofte på hvorfor akkurat de har fått kviser. Kviser er veldig vanlig blant ungdom, og av ungdom får kviser før de er. Vi har spurt hudlege ved Rikshospitalet i Oslo, Ole Fyrand!


En kvise oppstår hvis en pore i huden blir tettet igjen, slik at fettstoffer hoper seg opp . Nesten alle tenåringer får akne, ca til får middels til alvorlig akne. Glem det gammeldagse tannkremtrikset mot kviser. Men man får ikke kviser av dårlig hygiene, avslutter Guldbakke.


Hovedgrunnen til at man får problemer er at huden produserer for mye talg. Man kan altså ikke mulig peke ut årsaken til hvorfor enkeltpersoner får kviser. Betennelsene oppstår som følge av påvirkning av kjønnshormoner som gutter og jenter får når de kommer i . Etter at jeg begynte å trene, har jeg merket at jeg har fått mer kviser på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg