torsdag 9. november 2017

Tenner baby

Poden sikler og griner – er det tenner på gang? Her får du svar på noen vanlige spørsmål om tannfrembrudd. Tennene vokser frem uten sår, men det kan klø.

Fellingen er som regel over i 12-årsalder. En baby begynner som regel å få tenner ved seks måneders alder. En baby får tenner nede først, og det er de to midterste tennene i . Barn pleier å få sine første tenner når de er rundt seks måneder gamle, men det kan variere.

Noen barn har tenner allerede når de blir født, mens andre får sine . Barn får som regel sin første tann rundt seks måneders alder. Gode tannpleierutiner bør innarbeides allerede når den første tannen dukker opp. Det kan være vanskelig å skille mellom plager pga tenner som kommer og andre plager hos babyen. Her kan du lese om tannfrembrud råd for ømme gommer og se hvilken rekkefølge melketenner vanligvis kommer.


Tenner som bryter ut av gummene, kan forårsake gråt hos de minste. Vanligvis bryter de første tennene frem rundt seks måneders alder, men det er store forskjeller fra barn til barn. Elise er nå uker, og det kjennes ut som om hun får en tann. Når jeg stikker fingeren i munnen hennes, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg