fredag 17. november 2017

Utslett i munnen

Sår og blemmer i munnen er normalt forbigående og skyldes vanligvis after (munnskold) eller trøske (soppinfeksjon). After går normalt over av seg selv, mens . BufretLignendeVirusinfeksjoner som gir blemmer og sår i munnen og dette er en vanlig tilstand. Flere virus kan forårsake blemmer i munnen, men Herpes simplex virus (HSV) . Jeg lurer på om jeg har fått en form for infeksjon i munn. Lengst frem på tunga (og litt på sidene)så har jeg røde prikker og i kinnene så føles det . Soppinfeksjon i munnen kjennetegnes vanligvis ved svie og ubehag i.

Det røde utslettet er utsatt for å bli infisert med sopp eller bakterier, noe . Utslett rundt munnen som består av rød hud og ofte kviseliknende små kuler (papler). Noen av disse kan være fylt med puss (pustler). Lichen planus er vanligvis en hudsykdom, men i noen tilfeller finnes utslettet kun i munnhulen -på fagspråket betegnes tilstanden da for oral lichen planus.


Kløende utslett som etter 1-dager utvikler seg til 2-mm store. Ingen vet hva som forårsaker det, men et tynt utslett i form av. Lichen planus i munnen kan bli kronisk, og det øker risikoen for munnkreft. Sår og endringer på tunga og i munnhulen kan være tegn på sykdom.


Gjennom munnhulen kan man titte inn i kroppen, sier munnhuleekspert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg