onsdag 22. november 2017

Nupper i huden

Samlinger av små nupper (gåsehud) på utsiden av overarmene og lårene. Nupper på overarmen skyldes opphopning av forhornede celler i poreåpningene, såkalte hornpropper, forteller . Plutselig kjenner du det, en liten nupp som sitter fast i huden på halsen eller under armen. Da er det godt mulig du har hudsykdommen Kerastosis Pilaris - på folkemunne kjent som kyllinghu som fører til nupper og prikker i huden.


Video: Mollusker hos barn arter seg som små ”nupper” eller knuter som hever seg fra hudoverflaten. Fargen kan være fra blekrø hudfarget til gråhvit eller .

Noen mennesker har mer talgproduksjon i huden enn andre. Milier er hvite eller gule flate nupper i huden som ofte oppstår på panne, kinn, nese og hake. Milier finnes på nesten halvparten av alle nyfødte og går som regel . Jeg har små røde nupper over nesten hele kroppen. Du beskriver altså rød nuppete hud på store deler av kroppen som er mest uttalt på . Lukkede komedoner blir betegnet som hvite hudormer og ses som hudfargede eller hvite små nupper i huden. Hei, jeg er en jente som har fått nupper over hele kroppen.


Eksem vil også bli bedre med hydrokortison og gi kløe i huden. Plages du med nuppete hud på armer og ben?

Det kjenntegnes av rue nupper i kinnene og rødhet og prikker langs øyenbrynene. Hei, har en datter på uker som har begynt å få røde kviselignende nupper i huden. En ansamling av keratin der hårene kommer ut kan danne en propp som gjør at huden på overarmene føles ru og nuppete. Slike talgkjertler er helt normalt å ha i den brunlige huden rundt brystvortene, og de er synlige som små nupper i huden. Talgkjertlene produserer et fettlignende . Overproduksjon av keratin i huden som tetter hårporene.


Kanskje jeg får en sommer hvor jeg kan vise armene uten å tenke på nuppene? Litt nupper er det også bakerst på kinnene, mot ørene. Vinterhalvåret, da lufta er som tørrest, blir huden ekstremt tørr.


Den eneste måten å bli kvitt nuppene i huden er å ta laserbehandling. Laserbehandling er veldig vanlig, og det reparerer sprengte blodkar, . Sønnen i huset på hele stoore år (huff som tiden flyr) har begynt å få ganske mange nupper i hudet. Dette er særlig fremtedende på baksiden . Hos voksne overføres skabb ved tett kontakt hud mot hu ved seksuell kontakt. Man får gjerne et småkulete utslett (nupper og blemmer) i huden, oftest først på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg