fredag 10. november 2017

Sol eksem

Soleksem kalles også solallergi, og i faglitteraturen polymorft lysutslett. Det er ukjent hva som egentlig skjer i hudcellene hos personer som plages med . Typiske symptomer er rødhet, hevelse, blemmer og .

Soleksem er en allergisk reaksjon på hudområder som utsettes for sollys. Soleksem kan utløses av sollys i seg selv, eller være en kombinasjon av . Soleksem er et eksem som kan komme av sollys alene, eller i. En lupusvariant som kan minne om soleksem viser seg som røde, skarpt avgrensede, skjellende områder på soleksponert hud.

Sola er ikke bare venn, men bitter fiende for alle som plages av soleksem. Soleksem (solutslett) viser seg vanligvis med at hud som har fått sol på seg, blir rød og litt hoven slik at overflaten kan virke litt ruglete, og det kommer kløe som . SIDE2): Dersom du en av dem som ikke blir brun, men plages av kløende og rød hud etter å ha vært i solen, kan det hende du lider av . Plages du med soleksem så har du funnet riktig side. Soleksem kan nemmelig kureres med ganske enkle hjelpemiddel. Soleksem er en unormal reaksjon i huden på sollys. Tilstanden benevnes også polymorft lysutslett.


Soleksem er således ikke bare en alminnelig. Jeg er svært plaget av soleksem, har hatt det i ca 6-år.

Jeg får eksemen på hendene, overarmene, . Får du soleksem bør du beskytte huden godt mot sol, forsiktig venne den til solen og unngå å bli solbrent. Ca av alle nordmenn har problemer med soleksem. Et annet ord for soleksem er solallergi, i faglitteraturen kalles det polymorft lysutslett. Norge ligger på topp i verden når det gjelder soleksem.


Forbered deg på sommeren og forebygg soleksem! Ser huden din slik ut etter at du har vært i sola, kan det hende du har fått soleksem. Soleksem kalles også for solallergi eller polymorft lysutslett og kan oppstå etter mye soleksponering på tynn og sensitiv hu spesielt på brystkasse, armer og . Vi blir brune og varme og har det deilig . Betakaroten kan beskytte mot solskader, viser studier.


Alle tre jeg kjenner som har soleksem bruker noe som heter Natrium carbonicum D-6. Det bestilles på apoteket og tar et par dager før man .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg