onsdag 8. november 2017

Halsbetennelse

Akutt halsbetennelse betegnes på fagspråket akutt tonsilitt. Det er en betennelse i de to ovalformede mandlene, tonsillene, som du finner på hver side baktil i . Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i . Halsbetennelse (tonsilitt) er en betennelse i mandlene i svelget, som kan skyldes virus eller bakterier.


Halsbetennelse går som oftest over av seg selv, men hvis . Halsbetennelse kan være smertefullt, men plagene går som regel over av seg selv i løpet av tre til fire dager.

Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget, som kan skyldes virus eller bakterier. Det er vanlig å dele halsbetennelser inn i . Halsbetennelse (tonsillitt) er en betennelse i mandlene i svelget som gir vond hals og smerter når man svelger. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Akutt halsbetennelse kan skyldes både virus og bakterier. Ved bakterieinfeksjon kan det være aktuelt å få . Har ikke hatt halsbetennelse på iallfall år, så spør her ;) Fikk vondt i halsen i går, og var på jobb i natt.


De fleste pasienter med halsbetennelse behandles bare symptomatisk uten antibiotika, men noen ganger krever sår hals nærmere undersøkelse og muligens . Halsbetennelse er en infeksjon i mandlene som kan forårsakes av virus eller bakterier.

Sykdommen rammer oftest barn og ungdom og er vanligst i vinterhalvåret . Akutt halsbetennelse, også kalt tredagers halsesyke, er som regel en betennelse i mandlene og deres omgivelser. Halsbetennelse er akutt betennelse i svelget eller tonsillene (mandlene). Betennelse i tonsillene betegnes tonsilitt, betennelse i svelget betegnes også faryngitt. Halsbetennelse forekommer i alle aldre og er svært vanlig.


Barn i skolealder er særlig utsatt, spesielt i vinterhalvåret. Halsbetennelse er svært smertefullt og kommer ofte med høy feber i tillegg. Virus er den hyppigste årsaken til sår hals (mer en av tilfellene), og noen virus kan gi kraftige halsinfeksjoner som for . Det er vanligvis ikke nødvendig å oppsøke lege for sår hals eller halsbetennelse. Hei, jeg er ei jente på år, og har hatt halsbetennelse nå og da, sist nå så varte det i måneder, så jeg dro til legen i dag, og hun anbefalte meg at jeg fjernet .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg