fredag 10. november 2017

Halsbetennelse smitte

Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i .

Halsbetennelse smitter via dråpesmitte eller hudkontakt. Halsbetennelse gir vondt i halsen, vanskeligheter med å svelge og . Den virus-forårsaka halsbetennelsen er det ingenting å gjøre med. Er en bakteriell halsbetennelse smittsom?

Når er man ikke smittsom lenger når man tar penicillin mot. A1733BufretLignendeÅrsaken til halsbetennelse er en infeksjon med virus eller bakterier. Et døgn etter at du starter på penicillinkuren, er det lavere risiko for at du smitter andre. Halsbetennelse, skarlagensfeber og matforgiftning er de vanligst.


Her er lista over symptomene ved halsbetennelse. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Fra man har blitt smittet med bakteriene til man får halsbetennelse går det 2-4 . Hei, jeg er ei jente på år, og har hatt halsbetennelse nå og da, sist nå så. Ja, du kan bli smittet med andre typer halsbetennelse, f. Halsbetennelse skyldes at du er blitt smittet med enten bakterier - såkalte betahemolytiske streptokokker - oftest gruppe A-streptokokker eller virus.


Glemte å spørre legen om det i går, men hvor smittsomt er strepptokokker ? Halsbetennelse er ofte en bakteriell betennelse, gjerne av bakterier som. Man kan da smitte andre med sin forkjølelse eller influensa, og de kan også få . Smitter kollegaen mest før eller etter at hun har fått influensa og omgangssyke? Noen yrkesgrupper bør være hjemme to døgn etter at de er . Innsendt av person år Hei Ja det kan smitte og du bør vente med sex til behandlingen er ferdig.


Kan dette smitte partneren og gi halsbetennelse? Utbrudd av halsbetennelse og skarlagensfeber var forholdsvis vanlig før. Ved øvre luftveisinfeksjon foregår smitte ved nærdråpesmitte og . Hepatitt C - smitte, symptomer og behandling. Hvis det føles som du svelger piggtrå kan det være en halsbetennelse med streptokokker. Mitt aller viktigste spørsmål er: vil jeg utsette andre for smitte?


Bakteriell halsbetennelse smitter ikke så lett, men er i teorien smittsom. Noen ganger må barn være hjemme fra barnehagen for å unngå å smitte andre barn. Vi ber dere lese igjennom dette skrivet slik at vi unngår videre smitte til barn og. Vær oppmerksom på om barnet ditt får vondt i halsen (halsbetennelse), eller .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg