onsdag 29. november 2017

P sprøyte

P-sprøyte inneholder kjønnshormonet gestagen og virker først og fremst ved at hormonet hindrer eggløsning. Det finnes kun én type på markedet og denne . P-sprøyte er et prevensjonsmiddel inneholder kjønnshormonet gestagen.

P-sprøyten inneholder det kvinnelige kjønnshormonet gestagen, det vil si samme hormontype som i minipiller. Sprøyten settes i muskulaturen gang hver 3. P-sprøyten inneholder det kvinnelige kjønnshormonet gestagen. Det påvirker eggstokkene, slik at eggcellene ikke .

Kvinner som har opplevd nedsatt stemningsleie ved behandling med gestagener eller p-piller må følges opp under. P-sprøyten inneholder (som P-staven og minipillen) bare ett kvinnelig kjønnshormon, nemlig progestin. Har gått på p-sprøyten i snart et halvt år nå, og har ikke har mensen i det hele tatt.


Nå nærmer det seg tiden for tredje sprøyten (om uker), men nå har jeg . Foreløpig er p-sprøyten bare tilgjengelig for kvinner i form av preparatet Depo-Provera som inneholder progestinet medroksyprogesteron. P-sprøyten inneholder hormonet gestagen og har en svært god prevensjonseffekt. For de som synes det er vanskelig og huske på å ta en tablett hver . Men så lurer jeg på om jeg kanskje må unngå alt med hormoner (tåler heller ikke p-piller) Er det noen som har tålt p-sprøyta til tross for at de .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg