fredag 20. mai 2016

Mat som inneholder d vitamin

Men det er svært få matvarer som inneholder vitamin D naturlig. Fet fisk ((laks, ørret, makrell og sild),), torskelever, rogn og eggeplomme de . Den viktigste kilden til D-vitamin i den norske hverdagskosten er fet fisk.

Det er viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder D-vitamin. Enkelte matvarer er beriket med vitamin for eksempel ekstra lett melk, smør og margarin. Det finnes dessverre ikke så mange matvarer som inneholder D-vitamin naturlig. Det skyldes at kroppen din primært er laget for å få i seg .

Gode kilder til vitamin D er sollys og mat som fet fisk (som laks og makrell), egg,. Det er få matvarer som inneholder vitamin så for å oppnå et tilstrekkelig inntak anbefales det tilskudd av vitamin D i form av tran (ml pr dag). Paprika inneholder fire ganger mer vitamin C enn appelsin. Vitamin D dannes i huden ved solbestråling og vi får det fra matvarer som . Vinterstid er det å få i seg nok D-vitamin en utfordring for folk flest.


Det er få matvarer som inneholder store mengder av D-vitamin. Fet fisk, fiskelever og margarin er de eneste store matkildene til vitamin D. Egg inneholder også noe vitamin dessuten er det enkelte . Viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder vitamin D.

Kolekalsiferol finnes i noen animalske matvarer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg