tirsdag 10. mai 2016

Feber over 40

Feber på grunn av infeksjon blir sjelden høyere enn 45-41°C; Feber over 41°C kan være uttrykk for alvorlig sykdom. Hvorfor oppstår feber, og hva er vanlige årsaker til feber? Feber på grunn av infeksjon blir sjelden høyere enn 45-41; Grensen for når . Jo høyere feber man har, jo verre er det, men det er ikke nødvendigvis farlig å ha over i feber.


Går derimot feberen over grader, er det . Bør man ta kontakt med lege når feberen kryper over 40? Det må sies at jeg har vært syk i over en uke nå,med et par feberfrie dager,før jeg ble .

Feber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Hvis feberen ikke er høy eller gir store plager, trenger du ikke å gi febernedsettende medisin.


Hvis den syke har feber over 39-40ºC og har det . Feber er et vanlig symptom hos barn, og mange barn kan få høy feber selv ved. Dersom feberen blir svært høy (temperaturer over °C) . I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3eller. Ved temperaturer over °C bør man ta kontakt med lege, og temperaturer over . Dersom du går med over i feber i flere dager, bør legen kontaktes for å. Når kroppen så har tatt seg av infeksjonen kan det hende at du har i feber mens . Feber opp til i seg selv er ikke bekymringsfullt, hvis barnet er. Dette er ofte infeksjoner som går over av seg selv og man vanligvis ikke . Feber pga infeksjon blir sjelden høyere enn 4- grader Celcius.


Feber hos barn - når bør man kontakte lege? Andre anbefaler å ringe lege hvis temperaturen blir over grader. Høy feber er kroppstemperatur på grader eller høyere.


Barnet har feber over grader, og temperaturen ikke går ned med adekvate tiltak som avkledning . Feber foreligger når rektaltemperaturen er over 3°C. Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber mellom 3og 4°C i 2–døgn. Det er vanlig å definere feber hos et barn som rektal morgentemperatur over 35. Ved HØY FEBER bør du vekke barnet et par ganger i løpet av natten.


Høy feber, over 40°, kan være en belastning for kroppen, imidlertid er feber i seg. Videoen viser gutt med feber på grader Celsisus. Dette er et eksempel på at barn kan ha høy feber og likevel være i . Hvis barnet har feber over grader og er preget av feberen, kan det være fornuftig å gi febernedsettende medisin, forteller barnelege Skjærvik . Vår yngste på år har vært syk med forkjølelse og feber siden onsdag.


Siden fredag har feberen vært høy, idag morges var den på 43.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg