onsdag 11. mai 2016

Seboréisk eksem

Seboreisk eksem (sebore) oppstår vanligvis i hudfolder, rundt munn og nese eller der det er hår, for eksempel i hodebunnen. Seboreisk eksem (dermatitt) er et skjellende kronisk eksem som oftest rammer hudområder med mange talgkjertler som for eksempel hodebunn, ører, øyebryn, . Seboréisk eksem er en tilstand som gir et skjellende kronisk eksem og rammer hudområder der det er mye talgkjertler.

Slike områder er typisk hodebunn, ører, . Oslo Hudlegesenter tilbyr kort ventetid til hudlege for vurdering og behandling av seboreisk eksem. Seboreisk eksem er en vanlig hudsykdom som gir flassing i . Seborreisk eksem (Talgflodseksem) gir flass i hodebunnen, rdhet i ansiktet, rdhet rundt nesen, skjelling i huden og fet hud.

Erytematøse og fint skjellende hudområder, særlig i hodebunn og hårfeste. Forekommer også på pannen, i øyebrynene, bak ørene, i ytre . Seboreisk eksem kommer ofte i områder med høy talgkjertelaktivitet og ser rødt ut med avflassing av hudceller i mer eller mindre grad. Seboreisk eksem (sebhorroisk eksem, flasseksem, melkeskurv) skyldes ikke overfølsomhet, men er en sykdomsreaksjon i talgkjertlene og skyldes spesielle .

Seboreisk eksem er veldig vanlig og rammer de fleste på et eller annet tidspunkt. Eksemet er lett å gjenkjenne på grunn av utseende og lokalisering. Ved seboréisk eksem i form av erytem i ansiktet anbefales en antimykotisk krem, f. Kjæresten min har seboreisk eksem i ansiktet, og til tider kan utbruddene være ganske ille. Legen sier bare at han skal bruke vanlig . Er plaget med dette både i ansiktet og på hodet, særlig rundt hårfestet.


Bruker jevnlig fungoral shampo, men har en del eksem likevel. IKKE ROSECEA: Selv om de kan ligne, er seboreisk dermatitt noe ganske. Seboreisk eksem er sett på som en sykdom som kan føre til hårtap. Omsorg for hodebunnen, utsatt for overdreven sekresjon av fett, og bør . Seboreisk eksem rammer hovedsakelig spedbarn eller voksne.


Eksemet sitter ofte på typiske hudområder. Seboreisk eksem er et skjellende kronisk eksem som oppstår på de områdene av huden som har mange talgkjertler. Både flass og seboreisk eksem er to svært vanlige problemer i hodebunnen, noe som kan forekomme i alle aldre.


Dette er et problem som kan føre til stort . Seboreisk eksem - nye rutiner - posted in Helse: Jeg har hatt såkalt flasseksem i mange år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg