onsdag 11. mai 2016

Mat med vitamin b

Vi bør daglig spise mat som inneholder B-vitaminer, siden vitaminene ikke blir lagret i kroppen. Grovt brød og ølgjær er rike på B-vitamin. Vitamin Bfår vi fra de fleste matvarer, men gode kilder er kjøtt, lever, kornvarer, poteter og bananer.

Melk, nøtter og grønnsaker bidrar også mye til inntaket i . B12-vitamin er viktig for både nervesystemet og immunforsvaret. Dette vitaminet finnes bare i animalske matvarer, og derfor må særlig . B1-vitamin finnes i de fleste matvarer fra dyreriket og i mange fra. TILSKUDD AV B1: Nycoplus B-kompleks tabletter inneholder alle de åtte . Aktive personer som mangler B-vitaminer, yter mindre under. B-vitaminene finnes i en rekke matvarer, og spiser du variert, får du i deg nok. Paprika inneholder fire ganger mer vitamin C enn appelsin.


B-vitaminene er viktig i prosessen der mat omdannes til energi. Det finnes mange forskjellige B vitaminer, klikk deg videre for å lese om generelle funksjoner, kilder og behov. Det er også flere ulike typer vegetarianere.


I tillegg til vitamin C inneholder potet litt B-vitaminer, mineraler og sporstoffer. Meieriprodukter som melk, ost og yoghurt, kjøtt og fisk inneholder vitamin B12.

Kvinner som ammer har et noe økt behov for vitamin B1 . ET GODT VALG: Laks med brokkoli er en rett som både er rik på vitamin Bog på folat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg