torsdag 7. desember 2017

Hvordan smitter hjernehinnebetennelse

Smittsom hjernehinnebetennelse - råd til nærkontakter. Du kan derfor smittes uten at personen du blir smittet av, har sykdommen selv. Her finner du artikler om hvordan det er å leve med ulike tilstander og sykdommer .

Hjernehinnebetennelse (meningitt) kan forårsakes av både bakterier og virus, men. Selv om den som er bærer ikke blir syk, kan andre bli smittet av bæreren. Jeg er en kvinne på år som jobber i sykehus.


Nylig ble det påvist meningitt hos en pasient jeg har vært inne hos. For å minske faren for å bli smittet av hjernehinnebetennelse i russetida anbefales følgende: Ta deg tid til å sove ut! Hjernehinnebetennelse: skyldes at meningokokkbakterier angriper. De fleste smittes av friske bærere gjennom kyssing eller ved deling av . Ungdom som skal delta i russefeiring har særlig høy risiko for smitte. Hjernehinnebetennelse (meningitis) er en infeksjon i hjernens hinner.


Smittsom hjernehinnebetennelse smitter ved at man er tett sammen med (“bor sammen med”) den syke, like før sykdommen bryter ut. Hjernehinnebetennelse er en svært alvorlig tilstan i mange tilfeller. Meningokokker smitter ikke veldig lett, så det må være nær kontakt for at . Det finnes mange virus som kan forårsake hjernehinnebetennelse.

Symptomene på smitte er ofte feber, sterk og langvarig hodepine, . Hva er hjernehinnebetennelse (meningitt)? Både barn og voksne kan få hjernehinnebetennelse. Hvordan stiller legen diagnosen meningitt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg