onsdag 27. desember 2017

Diabetes type 1 barn

I Norge får 22-av 10barn diabetes hvert år. Denne typen diabetes kalles type eller insulinavhengig diabetes, og det er den vanlige formen hos barn . Hos - prosent av barn og unge som får type 1-diabetes, blir ikke sykdommen oppdaget før de utvikler ketoacidose (syreforgiftning), . Diabetes type også kalt insulinavhengig diabetes, oppstår i alle aldersgrupper, men oftest hos barn og unge. Av grunner vi ikke kjenner til, oppfatter kroppens . Diabetes type diabetes type MODY, LADA og svangerskapsdiabetes er i. Dersom barnet drikker mye og må ofte tisse, kan det være tegn på diabetes.

Diabetes type kalles også barnediabetes, siden de fleste får diagnosen før de er . Barn rammes nesten alltid av type diabetes, som skyldes ødeleggelse av bukspyttkjertelens insulinsekresjon. Diabetes type kommer ofte helt uten forvarsel. Har du et barn som har fått sykdommen, vil det kunne oppleves som urettferdig, meningsløst og uforståelig.


Forskerne vet ikke hva som forårsaker denne stigningen, eller hvorfor det spesielt skjer med barn under år. Samtidig øker utbredelsen av type 1-diabetes blant . Det forandrer livet for hele familien når et barn får diagnosen type 1-diabetes. Mange foreldre er bekymret for hvordan diabetesen kommer til å påvirke barnets . Diabetes type kan oppstå i alle aldre, men utvikler seg som regel i barne- og ungdomsårene. Diabetes mellitus type skyldes insulinmangel.


Hos barn under to år kan symptomene være vanskeligere å oppdage slik at barna kan bli innlagt i sykehus . Norsk Barnelegeforening har laget egne retningslinjer for diabetes i alderen 0-år. Nedenstående kapittel er en sammenfatning av disse. Type kommer oftest ganske brått når du er barn eller tenåring. Norge er et av de landene i verden der flest barn får diabetes type 1. Det er en vanlig misforståelse at bare de eldre kan lider av diabetes.


Snarere ble funnet et stort antall barn og unge voksne til å lide av diabetes. Diabetes type står for omtrent 5- av alle diabetestilfeller. De aller fleste som får påvist diabetes type er barn. Etter det har livet handlet mye om diabetes.


Kraftig økning i diabetes type-gjør at stadig flere barn og unge må lære å leve med sykdommen. Har du et barn eller en tenåring med diabetes, ja da er det bare å ønske lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg