onsdag 6. desember 2017

Vitamin e mat

Tilstrekkelig inntak fra kosten ser derimot ut til å virke heldig for overnevnte punkter. Det anbefales derfor å få vitamin E gjennom mat og naturlige kilder. VIKTIG MED VITAMIN E: Ny forskning viser at et godt inntak av vitamin E.

Bruker du margarin eller oljer i matlagingen, eller er du glad i nøtter og mandler? Det overraskende i mange av studiene er at det er innholdet av vitamin E i maten vi . Vitamin E er et fettløselig vitamin, og er en samlebetegnelse på en gruppe stoffer som kommer fra planter (tokoferoler og tokotrienoler), der alfa-tokoferol er den . Alt på 1940-tallet ble det oppdaget at E-vitamin kan beskytte umettede fettsyrer mot oksidasjon.

E-vitamin kan tilsettes matvarer som for eksempel fiskeoljer for å . En ny undersøkelse peker mot at store doser E-vitaminer i stedet øker. Det beste rådet er nok likevel å droppe kosttilskuddene til fordel for fornuftig mat. En av de viktigste mat kilder til vitamin E er vegetabilske oljer som hvetespirer, solsikkeolje, olivenolje, soyaolje eller mais.


Vitamin E er et fellesnavn på stoffene tokoferol og tokotrienol. Av samme grunn tilsetter man også vitamin E i matvarer for å hindre at fettet harskner. Vitamin E är en antioxidant som bland annat skyddar våra vävnader genom att förhindra att de fleromättade fettsyrorna som bygger upp .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg