mandag 18. desember 2017

Barn og oppkast

Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Mageinfeksjonen skyldes som regel virus, .

Dette er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Gir plager med oppkast, til å begynne med av og til, men siden etter hvert måltid.


Oppkastet spruter ut av munnen på barnet.

Her er alle de ekle tingene du stifter bekjentskap med når du får barn. Vann og lettbrus er ikke å anbefale om barnet har feber og oppkast. Så må prøve å tilby henne litt nå og litt da.


Greit å vite hva som er best for magen om hun orker å spise litt. Er du også en av dem som tørker oppkast for tiden? Retten til å være hjemme med sykt barn gjelder ut det kalenderåret barnet fyller år. Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en infeksjon i mage-tarmkanalen, og kalles ofte omgangssyke. Barn som er yngre enn tre måneder gamle, får sjelden omgangssyke, men.


Dersom barnet har vondt i magen, får høy feber, blodig oppkast eller blod i . Akutt magesyke er plutselig løs og hyppig avføring enten alene eller sammen med kvalme, oppkast,. Oppkast og diaré (omgangssyke) er vanlig i småbarnsalderen. Vanligvis slutter barnet å kaste opp etter 2-dager, men diaréen kan vare lengre På . Sprutbrekninger (ikke gallefarget) etter måltid hos spedbarn mellom og uker kan være tegn på pylorusstenose. Regurgitasjon av melk i løpet av et måltid er vanlig hos spedbarn.


Gulping mellom måltidene er heller ikke uvanlig, men hvis dette . Kvalme og oppkast er kroppens måte å si ifra om at noe er i veien, for eksempel at vi har spist. GEM) som løses opp i vann, og som er velegent til små barn. Jenta mi, som snart er år gammel, kaster opp litt for ofte, synes jeg. Hun har allerede kastet opp 4-ganger i år.


Mageinfluensa gir oppkast, ofte med diaré. Dersom barn lider av ørebetennelse, luftveisinfeksjon, urinveisinfeksjon, blindtarmbetennelse eller feber, kan det . Der stod det at barn med feber ofte får ketose og dette resulterer i kvalme og oppkast. Sirkelen blir vond ved at det kvalme barnet ikke spiser . Akutte symptomer med oppkast, kvalme, diaré og magesmerter skyldes.


Barnet bør ikke gå i barnehage så lenge det har oppkast eller diare. Feber hos barn er den vanligste årsaken til at foreldre kontakter lege. Hodepine er som regel en ufarlig plage hos barn.


Kvalme og oppkast er vanlige tilleggsplager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg