fredag 15. desember 2017

Kvitamin

Egenskaper; Tegn på mangel; Tegn på for mye K-vitamin; Gode kilder; Kosttilskudd; Referanser . Vitaminer er molekyler satt sammen av et større eller mindre antall atomer bundet til hverandre. Vitamin K hører til blant de fettløselige vitaminene og ble oppdaget i 1929. K vitamin finnes hovedsakelig i former. Vitamin K er et vitamin som er viktig for dannelse av benvev, koagulasjon og hindre nedbrytning av nervevev.


Funksjon i kroppen: K-vitamin absorberes av midtre og siste del av tynntarmen, svært lite i endetarmen. Absorpsjonen av vitamin K fra maten er oftest mellom .

Mangel på K-vitamin fører til øget blødningstendens. Det findes i naturen i former: Fyllikinon (kaldet K1-vitamin) findes i grønne planter. Vitamin K-vitamin är bra för skelettet och blodet! Personer som bruker Marevan (warfarin) skal ha et jevnt inntak av vitamin K. Vitamin K vil motvirke effekten av warfarin, og det er derfor viktig at man ikke selv . K-vitamin gjennom kosten, er det lurt å fylle handlekurven med kraftig grønne grønnsaker, som brokkoli, kål, spinat, salat . Marevan er en blodfortynnende medisin som virker ved å blokkere effekten av vitamin K. Vitamin K spiller en viktig rolle for blodets evne til å .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg