torsdag 28. desember 2017

Kyssesyken symptomer

Kyssesyke, mononukleose, er en infeksjon med Epstein-Barr virus (EBV), et såkalt herpesvirus. Den senere tiden har det vist seg at noen helt unntaksvis kan få kyssesyke på ny, måneder eller mange år etter. De fleste blir smittet av personer som på grunn av milde symptomer er uvitende om at de har fått kyssesyken. KYSSESYKEN: I starten av kyssesyken vil man oppleve influensalignende symptomer. Skal man undersøke om man har kyssesyken, vil legen vil se på det kliniske bildet, og se etter typiske symptomer.


INFLUENSA: I starten av kyssesyken vil man oppleve influensalignende . Mononukleose kalles også for kyssesyken, og rammer oftest ungdom.

Symptomer og forløp på kyssesyken; Diagnostikk og behandling av kyssesyken . Kyssesyke, mononukleose, mononucleosis infectiosa, kjertelfeber,. De alminneligste symptomer og tegn ved mononukleose er snue, . Kyssesyken, eller mononukleose som den også kalles, er en smittsom. Nå kyssesyken så bryter ut, forsterkes disse symptomene. Høy feber, vond hals, hovne mandler og lymfekjertler er vanlig. Typiske symptomer ved kyssesyke er sår og vond hals, hovne mandler og hovne lymfeknuter.


I tillegg vil allmenntilstanden være redusert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg