torsdag 21. desember 2017

Graves sykdom

Graves sykdom er en autoimmun sykdom og den vanligste årsaken til høyt stoffskifte blant yngre personer. Graves' sykdom (også kalt tyroidea oftalmopati) regnes som en autoimmun sykdom, men man forstår ikke etiologien nøyaktig. Graves er en sykdom der skjoldbrusk- kjertelen danner for mye stoffskifte- hormon, slik at nivået i kroppen blir for høyt.

Forandringene er i første rekket forbundet med forhøyet stoffskifte ved såkalt Graves sykdom (Morbus Basedow), og opptil av disse pasientene har . De vanligste årsakene til hypertyreose er 1) Graves sykdom (også kalt Basedows sykdom; 2) toksisk knutestruma og 3) en enkelt toksisk . Graves' sykdom, betegner en form for hypertyreose. Graves sykdom er en kronisk autoimmun sykdom som påvirker skjoldbruskkjertelen.

Graves sykdom er den vanligste årsaken til hypertyreose (for høyt stoffskifte) . Dette er en sykdom der skjoldbruskkjertelen danner for mye stoffskiftehormon, slik at nivået i kroppen blir for høyt. I Norge er den hyppigste årsaken til høyt stoffskifte Graves sykdom. Graves sykdom gjør at skjoldbruskkjertelen blir overstimulert av antistoffer fra kroppens eget . Sykdommen forekommer i alle aldersgrupper, men er særlig hyppig hos personer.


Autoimmun hypertyreose (Graves' sykdom eller Basedows sykdom) er den . Graves sykdom Jeg fikk konstatert Graves sykdom i desember og har gått på Neo Mercazole siden. Jeg har trappet gradvis ned på dosen , fra 8 . Jeg fikk påvist høyt stoffskifte(Grave Basedows sykdom) pluss struma og øyesykdommen exopthalmus i nov.

Ved Graves sykdom begynner kroppens immunforsvar å danne antistoffer som stimulerer skjoldbruskkjertelen til økt produksjon av hormoner. Graves´ sykdom – den vanligste årsaken til forhøyet stoffskifte; Blodprøvene som måles ved stoffskifteproblemer heter TSH og FT4; Når måler . Den forårsaker hypertyreose, eller høyt stoffskifte, som oppstår hvis . Høyt stoffskifte (tyreotoksikose, hypertyreoidisme) kalles også Basedows sykdom eller Graves' sykdom. Det er en tilstand hvor skjoldkjertelen danner for. I Graves 'øyesykdom, musklene og vevet rundt øynene angrepet av autoimmune systemet forårsaker protrusion av øynene og tilbaketrekking av øyelokkene.


Håper å få høre hvilke erfaringer dere har! Kan for lavt stoffskifte være forbundet med andre sykdommer? Det samme kan skje om man tidligere har hatt Graves sykdom og vært frisk i lenger tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg