onsdag 20. desember 2017

Vepsestikk allergi

Insektstikk kan hos noen utløse allergiske reaksjoner mot insektgiften. Unntaksvis kan et insektstikk utløse meget akutte og dramatiske overfølsomhetsreaksjoner . Da kan et enkelt vepsestikk føre til alvorlige reaksjoner, i verste fall døden.

Er det mange her i landet som reagerer allergisk på veps og bier? En vanlig reaksjon på bi- og vepsestikk er en liten lokal rød hevelse rundt stikkstedet, og alt fra kraftig. I tillegg til denne lokale irritasjonen er det ikke andre plager fra stikket eller bittet, med mindre personen har allergi overfor insektstikk og -bitt.


De som er allergiske mot vepse- eller biestikk, bør alltid ha en epipenn med seg.

Man trenger ikke å ha hatt reaksjoner på vepsestikk tidligere for å ha vepseallergi. Svært mange tror at de er allergiske mot insektstikk, og bruker. Stikk kan være smertefulle og kan i verste fall fremkalle allergiske reaksjoner.


Lær deg symptomer og førstehjelp ved allergisk sjokk. Et vepsestikk i munnen kan føre til at man hovner opp og får problemer med å puste. Det jeg lurer på er om allergi mot vepsestikk kan være arvelig?


Og bør jeg da i så fall ta noen forholdsregler overfor barna mine? Visste du at det finnes en vaksine for deg som har alvorlig allergi? For noen kan et lite vepsestikk gi livstruende allergireaksjoner, men .

Noen få mennesker er allergiske mot stikk. Hvis en person som stikkes blir blek, svimmel, kvalm og får kraftig utslett, bør man straks oppsøke . Lider av mild smerte og irritasjon forårsaket av et vepsestikk er ikke morsomt for noen. For de som er allergisk mot vepsestikk, derimot, kan opplevelsen være . Veps injisere gift inn i huden din når de stikke deg. Vepsestikk vanligvis føre til kløe, hevelse og smerte på stedet av stikket. Er det tilstrekkelig og behandle denne allergiske reaksjonen med zyrtec eller bør ha annen medisin tilgjengelig evt.


Inntil da hadde hun null viten om at hun var allergisk mot vepsestikk. Jeg fikk kløe i øynene i løpet av minutter. Helt generelt er vepsestikk ufarlig, sier Robin Kåss ved legevakten i Skien,. Men de som opplever en allergisk reaksjon oppfordres til å ta . Men noen kan reagere med kraftig hevelse etter mygg-, bie- og vepsestikk. Hvis du har utviklet allergi - mest alminnelig etter bie- og vepsestikk - kan du få . I allergiøyemed er faren med insektstikk først og fremst anafylaktisk sjokk.


Dette er en akutt og systemisk allergisk reaksjon som gjerne inntreffer . Og for noen mennesker kan et enkelt vepsestikk føre til døden. Symptomer på allergisk reaksjon er utslett utenfor stikkstedet, svimmelhet, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg