onsdag 27. desember 2017

Muggsopp allergi

Muggsoppallergi er uvanlig, men forekommer først og fremst blant de som allerede lider av andre allergier. I såfall kan det hende at du lider av muggsoppallergi. Selv om muggsoppallergier ikke akkurat er livstruende,.


Muggsopper finnes i luften ute og i mindre konsentrasjon i normale boliger. I uteluften er den største konsentrasjonen fra juli til september og . Muggsoppallergi kan være vanskelig å skille fra andre allergier. Muggsopp er ulike sopparter som forekommer naturlig på blant annet kvister, .

Mange forveksler nemlig muggsoppallergi med allergi mot pollen. I hvert fall tidlig på våren, når muggsopp og pollen opptrer samtidig. Jeg var ute og skulle plante blomster her om dagen.


Da jeg åpnet sekken med blomster-jord ble jeg skikkelig dårlig. Be om en legetest av muggsoppallergier ved plager som forverres i fuktig vær. Det samme gjelder ved reaksjoner på mat som inneholder sopp og gjær.


Allergi mot muggsopper og særlig astma med muggsoppallergi forekommer hos både barn og voksne i Norden så vel som i den øvrige verden. Jeg var blitt temmelig dårlig etter å ha vært utsatt for . Muggsoppallergi gir kløe i tillegg og du nevner ikke noe om dette.

Muggsoppallergi er først og fremst assosiert med muggsoppartene Cladosporium herbarum og Alternaria alternata, men det finnes også flere andre . En lang rekke forskjellige muggsopparter hører med til vårt naturlige, skjulte miljø både ute og inne. Muggsoppallergi kan i prinsippet ytre seg som en pollenallergi, men sesongen utendørs er lenger . Jeg arbeider på et kontor i en eldre bygning. Vi er fem ansatte, og en av de ansatte er nå sykemeldt pga.


Muggsoppallergi er sjelden den eneste inhalasjonsallergien, men astma med muggsoppallergi har lett for å bli besværlig og er en viktig årsak til alvorlig astma . Det finnes behandling mot plager knyttet til astma og allergi. Muggsoppallergi Vitusapotek Symptomene ved muggsoppallergi kan forveksles . Men hvis du lurer på om du skal ta en test og sjekke om du er allergisk, så er det langt fra sikkert at du får .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg