onsdag 13. juni 2018

Hva er eksem

Eksem er en samlebetegnelse som omfatter ulike kløende hudsykdommer. Ordet eksem er gresk og betyr at huden - koker-. Eksem er en samlebetegnelse på en rekke forskjellige hudsykdommer der huden er kløende, .

For å finne ut hva som har forårsaket eksemet, brukes eksemprøver, som er et sett av aktuelle allergifremkallende stoffer som legges direkte på . De vanligste formene er atopisk eksem, kontakteksem, seborroisk eksem og bleieeksem. Det er først og fremst små barn som får atopisk eksem og det antas at . Hudutslett kan komme i forbindelse med infeksjoner, hudirritasjon eller allergi. Elveblest er en akutt hudreaksjon som ligner den . Håndeksem er en hudsykdom som kan være akutt eller kronisk.


Oftest starter det som et periodevis problem lokalisert mellom fingrene, på fingertuppene eller i . Atopisk eksem er en tilstand med tørr, kløende og betent hud som oppstår hos personer med en følsom hudtype. Foruten arv er det mange faktorer som fører til atopisk eksem, først og fremst luftbårne allergener. En av de vanligste er atopisk eksem (ofte brukes også navnet ”barneeksem”). Når huden er rø kløende, betent og irritert, er offeret sies å lide av dermatitis. Although eksem er ofte ansett for å være eksem, dette er ikke helt sant.


Hos finner man denne typen eksem på hendene (håndeksem) siden det som regel er hendene som er i direkte kontakt med.

Atopisk eksem (også kalt barneeksem eller atopisk dermatitt) er en tilstand med tørr, kløende og betent hud. Ingen behandling kan kurere atopisk eksem, men . Eksem er en av de vanligste hudsykdommene. Det finnes ulike typer eksem, som gir ulike symptomer. Hvis barnet ditt har eksem, er dette oftest atopisk eksem. Atopi betyr overømfintlig og er knyttet til en spesiell hudtype som barnet arver.


I denne artikkelen får du en oversikt over forskjellige typer eksem. Dermatitis er et generelt begrep som gjelder for en masse 'hudsykdommer. Enkelt sagt, er det dermatitt en enkel hevelse og irritasjon i huden.


Eksem er en samlebetegnelse for mange typer hud betennelser (dermatitt). Eksem er en av de vanligste hudsykdommene og er en samlebetegnelse på en gruppe ikke- smittsomme hudsykdommer som gir betennelse i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg