torsdag 14. juni 2018

Brennkopper

Brennkopper er en overflatisk betennelse i huden forårsaket av bakterier. Sykdommen har et typisk utseende med sår med gulaktig skorpe som det kan renne . Brennkopper rammer oftest barn, og er veldig smittsomt når man har fuktige blemmer. Brennkopper (impetigo) er en infeksjon som skyldes en bakterie og ikke et virus som ved vannkopper.


Den vanligste bakterien er staphylococcus aureus, også . Brennkopper (impetigo) er en overflatisk hudinfeksjon som skyldes bakteriene gule stafylokokker eller gruppe A-streptokokker. Brennkopper (impetigo) er overflatiske hudinfeksjoner som vanligvis er forårsaket av gule stafylokokker eller gruppe A-streptokokker.

Brennkopper (impetigo) er væskefylte blemmer eller sår i huden som skyldes infeksjon med bakterier. Brennkopper smitter lett og barn bør holdes . Ved brennkopper får barnet gjerne blemmer i ansiktet, på hendene og på armer og ben. I skandinavia er det mest vanlig at brennkopper skyldes stafylokokkbakterien. I tropene skyldes brennkopper ofte streptokokkbakterien som er mer alvorlig. Brennkopper (impetigo) er en overfladisk infeksjon som skyldes bakterier.


Forekomsten av brennkopper er vanligst om sommeren når det er varmt. Brennkopper er en overflatisk betennelse i huden, og en av de vanligste hudinfeksjoner hos barn. Brennkopper kan vise seg hvor som helst på kroppen, men .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg