tirsdag 5. juni 2018

Forhøyet kolesterol

Høyt kolesterol kan ha arvelige årsaker, men de fleste tilfeller har klar sammenheng med livsstilen. Mye mettet fett i kostholdet, lite mosjon, røyking og overvekt . Høyt kolesterol, hyperlipidemi, forekommer hos ca. Kolesterol er en av flere risikofaktorer for hjertekarsykdom.


BufretHer kan du lese oHøyt kolesterol er en risikofaktor Årsaker til høyt kolesterol Symptomer og tegn på høyt kolesterol Ideelle kolesterolverdier Hvem bør få . Det er LDL-kolesterolet som er ugunstig og kan avleire seg på innsiden av åreveggen. Høyt total kolesterol og høye verdier av LDL-kolesterol .

Mange går rundt med for høyt kolesterol uten å være klar over det selv. Høyt kolesterol øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Forhøyet kolesterolinnhold i blodet (hyperkolesterolemi). Hva er forhøyet kolesterolinnhold i blodet?


Forhøyet kolesterolinnhold i blodet er ikke i seg selv en . Og er de optimale kolesterolverdiene like for alle? Hvor høyt kolesterol du kan tillate deg er avhengig av din alder, kjønn og . Du trenger kolesterol for å holde deg frisk. Du kan få for høyt kolesterol som er en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer. Det kan være flere årsaker til at man har høyt kolesterol.


Noen er arvelig tilbøyelig til svært høye kolesterolverdier, kalt familiær hyperkolesterolemi. For høyt kolesterol kan dempes ved å legge om kosten. Stumper du røyken og mosjonerer, får du enda større uttelling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg