tirsdag 5. juni 2018

Farang sykdom

Det er også forskjeller mellom de ulike typene virus i tiden det tar fra en blir smittet til sykdommen bryter ut (inkubasjonstiden). Og hvorfor er det nesten umulig å unngå smitte? For å unngå smitte er det viktig med god håndhygiene, både hos den som er smittet og den som steller den syke.

Det er ingen som ønsker å få omgangssyken – hverken små eller store. Fra man har fått smitten og til man blir syk, tar det fra til . Betegnelsen brukes særlig om smittsom infeksjonssykdom i mage-tarmkanalen. Og siden dette er en sykdom som sprer seg rask, er det ekstra viktig med god håndhygiene.


Dette er den beste måten å beskytte seg selv og . Omgangssyke er en mage-tarm-sykdom som forårsakes av et lett smittende virus. Omgangssyke begynner plutselig med oppkast, diaré og magesmerter. Sykdommen heter ikke omgangssyke uten grunn.


Den er fryktelig smittsom, og den fins i mange norske hjem i disse dager. Omgangssyke smitter fra man blir syk og inntil timer etter at symptomene har gitt seg. Influensa er smittsomt fra det bryter ut og en ukes tid . Sykdommen opptrer vanligvis som utbrud ofte i omgivelser der folk er i nær kontakt med hverandre, som helseinstitusjoner, barnehager, . Virusutskillelsen kan vare fra noen dager til flere uker og kan begynne før symptomdebut og fortsette etter at sykdommen er over, noe som .

Desember er gjerne høysesong for omgangssyke. Og som oftest er det noroviruset som er årsaken. Den er så smittsom at alle får den, sykdommen går på omgang. Bakterier forårsaker også infeksjoner i magen og tarmen . Hva skal man spise og drikke når alt uansett kommer i retur? Rotavirus er en annen type sykdom, det er årsaken til omtrent to tredeler av sykehusinnleggelser på grunn av omgangssyke hos barn under . Det går som følger: Dersom du har omgangssyke, eller er syk på noen som helst måte, er søvn og hvile den beste medisin.


De syke er mest smittsomme mens de har oppkast og diaré, men er også smittsomme i en kort periode før symptomstart og et par dager etter de . Har det vart i flere dager, så du eventuelt har væskemangel? Slik forebygger du mot omgangssyke, influensa og andre smittsomme sykdommer. Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn.


Artikler, mengder av videoer og symptomsjekker på ett ste utviklet av norske leger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg