torsdag 28. juni 2018

Virus utslett

Utslett med samtidig feber skyldes vanligvis en infeksjonssykdom, oftest forårsaket av virus; Viruset spres med blod og kan utløse allergilignende reaksjoner i . Utslett med feber skyldes som regel en infeksjonssykdom. Utslett med feber skyldes som regel en infeksjonssykdom, oftest forårsaket av virus .

Mange påvirkninger og sykdommer kan gi utslett. Noen ganger kan det være enkelt å avgjøre hva utslettet skyldes, andre ganger vanskelig. Utslett skyldes at huden reagerer på en påvirkning, enten det skyldes. Hvis huden utsettes for angrep utenfra, for eksempel i form av virus og .

Utslett på barnekroppen kan være vanskelig å tolke. I utgangspunktet kan alle virus- og bakterieinfeksjoner gi utslett som en immunologisk . Elveblest er et rosa eller rødt utslett som ligner på utslettet som oppstår etter. Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Utslett kan utløses av flere sykdommer eller ytre påvirkninger. Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon.


Oftest (makulopapuløst) morbilliformt, dvs ligner på meslinger (Morbilli). Kløende utslett som etter 1-dager utvikler seg til 2-mm store. Forårsakes av et virus som medfører en infeksjon, hovedsaklig i spyttkjertler.

Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Mange av barnesykdommene gir kløende utslett, som kan lindres. Vannkopper forårsakes av et virus som heter varicella zoster.


Utslett er en av de vanligste årsakene til at foreldre tar med barnet sitt til legen. Som regel er det ikke alvorlig, men det kan være et faresignal. Virus, en av de minste kjente mikroorganismer som forårsaker infeksjon. Det langt alvorligere herpes simplex-virus type (HSV-2) gir utslett som består av væskefylte blærer som brister etter 24–timer og gir ømme . Coxsackievirus er et virus i slekten enterovirus i familien. Barn kan gå i barnehagen ved god allmenntilstand uavhengig av utslett.


Enterovirus er en gruppe virus i familien picornaviridae. Utslett: Vanligvis ikke kløende utslett som forekommer i ansiktet, hals, bryst og . Jenta mi hadde feber og kraftig hoste i 4-dager i forrige uke. Var med henne til legen som konstaterte virus.


På huden lever både bakterier og virus som er i balanse med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg