torsdag 21. juni 2018

Kostholdsråd gravide

Gravide kvinner kan i all hovedsak få de samme kostrådene som resten av befolkningen. Det betyr at de kan dekke kroppens behov for . Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle. Gravid › Helse › KostholdBufretLignendeDet florerer av mer eller mindre godt dokumenterte kostholdsråd for gravide. Og de fleste er naturlig nok mest opptatt av begrensningene. Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide.


Når du er gravi er et sunt og variert kosthold viktig.

Da vil du og barnet få i dere de næringsstoffene som dere trenger, blant annet folat. Usikker på hvordan du bør spise og trene når du er gravid? Mange gravide har fått det for seg at de . Her er en liste over ja-mat, nei-mat og mat du bør være forsiktig me basert på Helsedirektoratets. Mange blir ekstra opptatte av matvanene sine når de er gravide, og gjør kloke tilpasninger i kostholdet sitt.


Graviditet og amming er krevende prosesser ernæringsmessig. Et lite barn skal vokse og utvikle seg, ene og alene ved hjelp . Når du er gravid er ditt blodomløp forbundet med barnets gjennom morkaka. Det betyr at det du spiser og drikker når du er gravid . Et riktig sammensatt plantebasert kosthold er velegnet under graviditeten. Alle gravide rådes inntak av marine fettsyrer, der DHA bør være minst 2mg per dag.


Er du gravid eller ammer endres kroppens behov for energi og næringsstoffer. I denne artikkelen finner du endel generelle kostråd til gravide og ammende. Mange av matvarene som nevnes nedenfor er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Mattilsynet ser alvorlig på listeriautbruddene på norske sykehus og vil nå vurdere om rådene som gis til gravide er gode nok. Kostholdet, både før og under graviditeten, spiller en viktig rolle i. Et sunt og variert kosthold er viktig for barnets utvikling, og også for egen . I Elisabet Rudjord Hillesund doktorgradsavhandling viser hun at førstegangsgravide er villige til å følge kostholdsråd og endre matvanene sine.


Jeg har fått med meg at det har vært litt debatt om hvilke kostholdsråd man skal gi til gravide, og om slike råd skaper panikk. Melk og meieriprodukter er en naturlig del av et sunt kosthold og er viktig også når man er gravid. Noen meieriprodukter kan dessverre inneholde uønskede .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg