mandag 4. juni 2018

D vitamin i mat

Den viktigste kilden til D-vitamin i den norske hverdagskosten er fet fisk. D-vitamin er viktig for blant annet immunforsvaret, samt oppbygging og . Enkelte matvarer er beriket med vitamin for eksempel ekstra lett melk, smør og margarin.

Vitamin D er helt nødvendig for å ta opp kalsium fra maten. Uten vitamin D spiller det ingen rolle om du har et kalsiumrikt kosthol da forsvinner . Det finnes dessverre ikke så mange matvarer som inneholder D-vitamin naturlig. Det skyldes at kroppen din primært er laget for å få i seg . RIK PÅ D-VITAMIN: Laksen er en ypperlig kilde til D-vitamin.


Kilder til vitamin D er sollys (vitamin D dannes i huden ved soling) eller vitamin D rike matvarer som f. Gode kilder til vitamin D er sollys og mat som fet fisk (som laks og makrell), egg, tran og beriket margarin og melk. Strengt tatt er ikke dette stoffet et vitamin, siden . Solvitaminet - vitamin D - lages i huden din når solstråler treffer den. D-mangel her i Norge, og bør spise vitamin-D-rik mat . Vitamin D i mat får vi främst i oss från fisk till exempel innehåller lax, sill, makrill och tilapia mycket vitamin D. Vitamin-D i maten er ekstra viktig nå, fordi sola står for lavt på himmelen til at produksjonen av vitamin-D kan skje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg