torsdag 28. juni 2018

Klamydia gutter

Gutter kan teste seg for klamydia ved å levere en urinprøve eller de tar selv en penselprøve fra anus mens de er hos legen eller helsesøster. Klamydia er veldig vanlig blant unge opp til år. Uten behandling kan klamydia blant annet gi nedsatt evne til å få barn.

Klamydia er den hyppigste seksuelt overførbare sykdommen i Norge. Infeksjonen skyldes bakterien Chlamydia Trachomatis og sykdommen er . Unge jenter i Finnmark har dobbelt så høy forekomst ( prosent) av klamydiainfeksjoner sammenlignet med unge gutter ( prosent), kom . Klamydia er mest utbredt hos unge under år.

Klamydia-bakterien kan redusere evnen til å få barn både for gutter og jenter. På grunn av denne risikoen er det viktig å oppdage og behandle klamydia tidligst . Klamydia er en seksuelt overførbar infeksjon (SOI: kjønnssykdom) forårsaket av bakterien chlamydia trachomatis. Klamydia er en sykdom som skyldes bakterien Chlamydia trachomatis.


Klamydia kan også trenge inn i celler i endetarmen og i øynene. Hos gutter er man mer usikre på hva klamydia kan føre til, men mange mener at klamydia fører til nedsatt sædkvalitet og derfor nedsatt evne til . Klamydia er en bakterielignende organisme som smitter seksuelt. Det er en av de aller vanligste seksuelt overførbare .

Klamydia er en infeksjon som smitter ved seksuell kontakt. Infeksjonen er lett å behandle, men ubehandlet klamydia kan imidlertid gi alvorlige helseproblemer. Veldig rart at du ikke har merket noe i såfall, jeg mener man kan gå lenge med klamydia uten å vite det, men to år er da veldiglenge? FLERE FÅR DET: I et omfattende forskningsprosjekt har Kirsten Gravningen kartlagt forskjellene i klamydiaforekomst mellom gutter og jenter. Til enhver tid har om lag av seksuelt aktive unge klamydia.


En urinprøve er den enkleste måten å teste seg for klamydia på, og på Tvibit bruker både gutter og jenter denne metoden. Klamydia er lett å behandle, og man vil bli helt frisk. Det er veldig sjelden at gutter blir sterile, men det kan skje. Kan fjerntesting av gutter for klamydia bidra til å bekjempe klamydiaepidemien? Dette spørsmålet skal epidemi besvare for Helsedirektoratet . NRK Dagsnytt kunne onsdag morgen informere om at tall fra Folkehelseinstituttet indikerer at klamydia fortsatt er en folkesykdom nordmenn stadig blir smittet av, . Grunnen til dette er antageligvis at jenter tester seg oftere enn gutter.


Det anbefales at alle seksuelt aktive personer under år tester seg for klamydia ved hvert . I 20-årsalderen har bare fire prosent av guttene testet seg for klamydia. Kanskje anonymiteten vil få flere gutter til å teste seg, sier. Selvtestingen gjelder for kjønnssykdommene klamydia, gonoré og mykoplasma.


Nå kan gutter testes for klamydia ved hjelp av urinprøve. Studenter ved NTNU oppfordres til å være med i et . Langt flere jenter enn gutter tester seg for klamydia i Ålesund. Helsestasjonen for ungdom har derfor økt innsatsen for å få gutter til å teste seg.


Skal til legen nå på fredag og ta en klamydia-test. Har hørt dette ikke skal være noe særlig godt. Altså, typen min hadde vært hos legen her en dag og tatt noen tester, hvor det altså hadde slått ut positivt på klamydia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg