tirsdag 19. juni 2018

Lavt stoffskifte symptomer hos kvinner

Symptomene ved lavt stoffskifte er mange. Hos noen kan subklinisk hypotyreose være forbigående, og de kan senere få normale TSH-verdier. De vanligste symptomene sees hos de fleste med lavt stoffskifte, men.

Høyt stoffskifte er mindre vanlig enn lavt stoffskifte. Likevel er høyt stoffskifte ikke en uvanlig tilstand – cirka tre prosent av den kvinnelige delen . Lavt stoffskifte kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Forskning har vist økt beinskjørhet hos kvinner som har tatt medisinen i mer enn ti år.


Mange kvinner opplever å ha symptomer på lavt stoffskifte uten å få tilstanden påvist i blodprøver. Lavt stoffskifte kan gi symptomer fra de fleste organer i kroppen. Spesielle forhold kan være knyttet til bruk av legemiddel hos barn, eldre, gravide, ammende . Sliten, trøtt og energiløs er de første symptomene. Sykdommen, hypotyreose, eller lavt stoffskifte, er en sykdom i skjoldbruskkjertelen. Sykdommen kan lett oppdages ved hjelp av en blodprøve hos legen.


Omtrent ti prosent av Norges befolkning er rammet og det er flest kvinner som er berørt. HØYT OG LAVT STOFFSKIFTE: Å ha et normalt fungerende stoffskifte,. Tilstanden er hyppig og ble påvist hos 3-prosent i den såkalte.

Hormonet dannes i skjoldbruskkjertelen hos friske personer, og regulerer. En enkel blodprøve kan avsløre om lavt stoffskifte er problemet. Hvis man går til legen med en del uspesifikke symptomer, bør man be. Omtrent ti prosent av norske kvinner og fem prosent av norske menn har lavt stoffskifte eller .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg