torsdag 7. desember 2017

D vitamin norge

Fet fisk (makrell, ørret, laks, sild), fiskerogn og fiskelever. I Norge er margarin og smør og noen melketyper tilsatt vitamin D. Norge har i europeisk sammenheng hatt et relativt høyt inntak av vitamin D.

Dette er tilskrevet høyt inntak av fisk og en innarbeidet tradisjon . Vitamin D mangel er utrolig vanlig i Norge, men mange tror likevel at de ikke er i faresonen. Les om symptomer og den vanligste feilen som gjør at kroppen. I USA og Storbritannia selges kosttilskudd med .

Nye studier minner oss stadig om at de fleste av oss har alt for lave verdier av det supersunne ”solskinnshormonet”, vitamin D. Sollyset er egentlig vår hovedkilde til D-vitamin, men i Norge har vi også en såkalt vitamin D-vinter. Det er den tiden vi nå er inne i, og hvor intensiteten i . Som fastlege forskriver jeg høyere doser D-vitamin enn. Er ute etter et godt d-vitamin-produkt som er høyere enn mikrogram som er normaldosen i Norge. I Norge er det nylig påvist høy forekomst av vitamin D-mangel hos mørkhudede kvinner i Oslo. Problemet forsterkes ved bruk av heldekkende klær og liten . Det norske folk mangler i stor grad D-vitamin.


Mange av de nyoppdagede helseeffektene av D-vitamin er oppsiktsvekkende for forskere og viktige for folk flest.

En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen. I Norge blir for tiden smør og margarin samt noen få melketyper beriket med . Opptil millioner nordmenn kan få i seg for lite D-vitamin, og prosent av oss får mindre enn den daglige anbefalte dosen. Man må se med både D-vitamin-øyet- og hudkreftøyet, skriver Johan. Norge gir D-vitamin bare i perioden april - september.


Alle spedbarn bør få daglig tilskudd av vitamin D fra de er fire uker gamle, i form av tran eller vitamin D-dråper. Vitamin D er et fettløselig vitamin som spiller en rolle i balansen av kalsium i kroppen. Høye doser av vitamin D over tid kan medføre hyperkalsemi. Norge opererer med subakutte toksiske doser for vitamin D på ca.


Forslag til forskningsområder vedrørende vitamin D i Norge. Vitamin D er nødvendig for å ha god helse, men betydningen vitaminet har for kreft er fortsatt uklar. I løpet av vinteren får vi ikke vitamin D fra sola i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg