mandag 25. desember 2017

Kols dødelighet

Folk med nedsatt lungefunksjon har økt dødelighet av blant annet hjerte-karsykdom, viser en . UTSATT: Hele en av seks røykere blir rammet av KOLS. KOLS er en alvorlig diagnose med forholdsvis høy dødelighet. Det antas at mer enn 20nordmenn har kols, sier Mats Mogar. Sykdommen har høy dødelighet; Blant pasienter som innlegges i . Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en underdiagnostisert sykdom med høy sykelighet og dødelighet.


Mange plages også av muskelskjelettsykdom og depresjon.

Men også ved kols forverringer er dødeligheten høy. KOLS de senere årene, skyldes den store andelen røykere og ex-røykere i befolkningen de . Siste år er dødelighet av koronar hjertesykdom halvert, mens dødeligheten av kols er fordoblet. Kols har i de senere år fått noe mer oppmerksomhet i den . Tall fra de siste årene viser at dødeligheten for lungebetennelse har hatt en nedgang fra til døde per 10innbyggere.


Ingen legemidler kan helbrede kols, men rett og tidlig behandling kan lindre. KOLS er en multikomponent sykdom med inflammasjon som et sentralt element og som fører til død. Forskjeller mellom lunge lidelser emfysem og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) omfatter definisjoner, årsaker og dødelighet. Pasienter med svært alvorlig kols kan sammenlignes med pasienter med.


KOLS-pasienter med lite kroppsfett har opptil dobbelt så stor dødelighet som pasienter med mer fett på kroppen. Illustrasjonsfoto: Norge er dårligst i klassen når det gjelder dødelighet av lungebetennelse og kols. I dette henseende, er forskjellen i de to i hovedsak ligger i definisjonen og dødelighet.


KOLS-pasienter har å gjøre med en myriade av sykdommer, og derfor har . Færre reinnleggelser og redusert dødelighet - Det ser ut til at pasienter med akutt forverring av KOLS som blir behandlet i ”hjemmesykehus” . Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en betydelig underdiagnostisert sykdom med høy sykelighet og dødelighet. Innen 20vil KOLS trolig bli den tredje største årsaken til for tidlig død. Sykdommen utvikles langsomt og er assosiert med inflammasjon og strukturelle .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg