onsdag 19. oktober 2016

Kroppstemperatur barn

Normal kroppstemperatur er fra 36°C til 35°C. Om kvelden er temperaturen normalt litt høyere . Normal kroppstemperatur er vanligvis mellom og grader, men husk å legge til en halv grad hvis temperaturen er målt under armen.

Det er lett å gjøre feil når du skal måle kroppstemperaturen. Innlegg: Skrevet November 20- 00:55. Noen med erfaring vedr lav kroppstemp på små barn - Skravlesiden.


Hypothalamus' rolle i reguleringen av kroppstemperaturen; Sanseinformasjon til.

Bestemmelse av kroppstemperatur er en viktig opplysning når en skal vurdere en syk person. Barn har feber når temperaturen er over 38° (målt i endetarmen). Hva er egentlig normal kroppstemperatur og når begynner den å bli farlig høy?


Husk imidlertid at små barn lett får høy feber selv ved vanlige . Feber er et vanlig symptom hos barn, og mange barn kan få høy feber selv. Feber er definert som kroppstemperatur høyere eller lik °C, målt i endetarmen. Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet.


Det betyr at et barns temperatur kan svinge raskt, både opp og ned. Noen barn kan ligge lavt i gjennomsnittlig temperatur mens andre ligger høyere.

Forhøyet kroppstemperatur ved feber viser døgnvariasjon tilsvarende normal .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg