tirsdag 25. oktober 2016

Forhøyet blodtrykk

Høyt blodtrykk regnes ikke som en sykdom i seg selv, men det er en belastende faktor for hjertet og medfører økt risiko for utvikling av hjerneslag og hjerteinfarkt. Høyt blodtrykk (hypertensjon) betyr at trykket i kroppens pulsårer er høyere enn det som defineres som normalt. Høyt blodtrykk regnes ikke som en sykdom i seg .

BufretLignendeHøyt blodtrykk øker risikoen for hjerte- og karsykdom. Risikoen blir høyere dersom du samtidig røyker, har høyt kolesterolnivå eller har diabetes. De fleste som har høyt blodtrykk, føler seg ikke syke. Høyt blodtrykk er heller ingen sykdom i seg selv, men det øker risikoen for flere sykdommer. Det finnes noen kjente sykdommer og tilstander som kan gi høyt blodtrykk.


Men det er bare i ca at man finner at det er en bakenforliggende . INGEN SYMPTOMER: Det er ingen som merker at de har høyt blodtrykk, da det ikke gir noen symptomer eller plager. Høyt blodtrykk er en vanlig og alvorlig karsykdom. Ubehandlet vil høyt blodtrykk kunne gi alvorlige komplikasjoner. Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn.


Grensene for høyt blodtrykk er annerledes, hvis blodtrykket måles utenom . Høyt blodtrykk er et vanlig helseproblem blant voksne nordmenn, og flere enn 10bruker medisiner mot høyt blodtrykk i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg