tirsdag 18. oktober 2016

Unngå forkjølelse

Du småfryser, begynner å nyse og snufse, eller kjenner at det murrer i halsen. Aller helst vil de fleste av oss unngå forkjølelse, men det er ifølge legen egentlig ingen fordeler med det. Med forkjølelse mener jeg halsvonde, bihulevonde, feber og slapp kropp.

Undersøkelser har vist at det å unngå fingre i ansiktet reduserer . En rekke forskjellige virus kan smitte deg med forkjølelse. De aller fleste blir frisk av en forkjølelse av seg . Vi blir aldri helt immune mot forkjølelse fordi forkjølelsesvirusene endrer seg ofte.

Unngå kontakt med mennesker som er forkjølet, dersom det er mulig. Her får du noen tips om hvordan du kan unngå å bli forkjølt, og hva som hjelper. Forkjølelse er en mild virusinfeksjon som rammer spesielt nesen og halsen. Begynner å vondt hals og merker nesen vil begynne å renne.


Noen tips om hvordan en skal ta knekken på dette eller i det minste gjøre forkjølelsen mildere? Sukker bidrar til å hemme immunapparatet fordi det fører til svingninger i . Symptomene er de samme som ved forkjølelse, men er sterkere og kan i. Føler du at forkjølelsen kommer snikende? En forkjølelse går som regel over av seg selv.

Vi snakker selvsagt om virus, av typen forkjølelse og influensa. Er du i faresonen for å bli slått ut med feber og snørr? Høsten er her og det er tiden da mange av oss blir forkjølet.


Hva skal en gjøre for å unngå høstens forkjølelse? Du brygger på en forkjølelse, men har ikke tid til å bli syk. Unngå å fryse: Det første man bør gjøre er å kle på seg litt ekstra, så man ikke . Forkjølelse er en svært vanlig sykdom som gjerne går over av seg selv og er regnet som relativt ufarlig. Vanlige symptomer er nysing, tett nese, sår hals, hoste, . Det viktigste man kan gjøre for å unngå en forkjølelse, er å passe på håndhygienen.


Dette er trolig den mest vanlige smittemåten, sier farmasøyt Eirik Berteig . Forkjølelse er en smittsom virussykdom som rammer de øvre luftveiene,. Man bør unngå å ta seg til øynene og nesa etter at man har vært i kontakt med noen . Forkjølelse er en virusinfeksjon i slimhinnene i nese og hals med varighet i ca en uke, hvor snørr og rennende nese er typiske symptomer. Ta dine forhåndsregler og unngå å bli smittet!


Prøv disse gode rådene fra kjerringrådforfatter Miriam Wicklun så er sjansen stor for at du styrer unna forkjølelse . Forkjølelse er forårsaket av et virus, nærmere bestemt rhinovirus, som kan spres gjennom uformelle kontakt fra person til person.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg