mandag 17. oktober 2016

Stivkrampe vaksine

Stivkrampe rammer over en million mennesker på verdensbasis hvert år. Les mer om Tetanus (stivkrampe) - veileder for helsepersonell. Difteri-tetanus-kikhoste-polio-Hib-vaksine (DTP-IPV-Hib) har ATC-kode J07 . Kombinasjonsvaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste, og poliomyelitt. Firekomponentvaksinen mot difteri, stivkrampe, . Tetanus (stivkrampe) er en akuttsykdom som skyldes et eksotoksin.


Synne Sandbu som er overlege på avdeling for vaksine ved.

I Norge er stivkrampe en sjelden sykdom, fordi vi vaksinerer mot den i barnevaksinasjonsprogrammet. Det anbefales oppfriskning av vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt hvis det er gått mer enn år siden forrige vaksinasjon. Tok vaksinen etter at legen anbefalte at man tok den vaksinen, fordi hun mente . Ungdomsskolen, Poliomyelitt, tuberkulose (BCG-vaksine).


Vaksinene mot difteri, stivkrampe og kikhoste gis i en sprøyte og vaksinene mot Hib og polio i en . Voksne som ikke er grunnvaksinert, bør få full grunnvaksinasjon med tre doser med høydose stivkrampevaksine. Vaksine mot difteri, stivkrampe og kikhoste ble . Det finnes ren Stivkrampevaksine, kombinasjonsvaksine mot Difteri og Stivkrampe (DT), kombinasjonsvaksine mot Difteri, Stivkrampe og Kikhoste (DTP) og . Folkehelsa anbefaler en ny dose stivkrampevaksine ved opphold i de fleste land utenom Vest-Europa, Nord-Amerika og Australia hvis det er .

Stivkrampevaksine ved større sår - Generelt. Leger anbefaler at du får tetanusvaksine hvert 10. Hvis såret er dypt eller skittent og din siste vaksine ble satt for . Som en del av historien om stivkrampe kan det nevnes at i de første månedene av første verdenskrig ble lagrene for stivkrampevaksine raskt tømt. Jeg fikk et kutt i armen for en drøy uke siden, og i følge sykepleieren MÅTTE jeg har stivkrampesprøyte.


Stivkrampe begynner gjerne med muskelstivhet i kjevene. Det er mulig å få vaksinen i en kombinasjonsvaksine bestående av polio, difteri, stivkrampe og . Det kan gå fra et par dager til flere uker før symptomene inntrer. I Norge får alle tilbud om stivkrampevaksine som en del av barnevaksinasjonsprogrammet.


Alle får tilbud om kombinasjonsvaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste. Dersom programmet følges, er vaksine bare mot kikhoste eller difteri . Det anbefales oppfriskning av vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt hvis det er gått mer enn år siden forrige vaksinasjon, . Boostrix Polio, polio, difteri, stivkrampe, kikhoste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg