fredag 14. oktober 2016

Årsaker til diabetes

Stadig flere mennesker får diagnosene diabetes type og 2. En viktig årsak til diabetes type er at cellene i musklene, leveren, og fettvevet . Type 1-diabetes skyldes mangel på insulin og er en såkalt autoimmun sykdom.

Overvekt på grunn av høyt inntak av kaloririk og fet mat kombinert med lav fysisk aktivitet, er den klart viktigste årsak til type 2-diabetes. Diabetes, egentlig diabetes mellitus, tidligere kalt sukkersyke, er en. I mange år har vi trodd at virus er en mulig årsak til type diabetes. En ny studie har nå påvist virus i bukspyttkjertelen hos personer som nylig har fått denne . En internasjonal forskergruppe har funnet nye genetiske årsaker som påvirker risikoen for type 2-diabetes. En av dem kan faktisk senke risikoen for sykdommen.


Diabetes type oppstår oftest hos voksne. Overvekt og fysisk inaktivitet er viktige årsaker. Diabetes type er mer arvelig enn type 1-diabetes. DIABETES 2: En sykdom som krever nøye oppfølgning av blodsukker og.


Det er mange årsaker til at man utvikler diabetes type hvorav de . Diabetes type er en av de mest vanlige sykdommene i dag og en av de som øker fortest i antall rammede. Selv om det ikke er smittsomt, ansees det for å.

Diabetes type skyldes en relativ insulinmangel, det betyr at det insulinet som produseres i kroppen virker for dårlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg