torsdag 27. oktober 2016

Herpes genitalis smitte

Genital herpes er en seksuelt overførbar sykdom. Det første utbruddet kan være svært smertefullt for noen, mens andre merker ikke at de er smittet. Dersom man får HSV-1-smitte gjennom spytt, får man munnherpes, type HSV-1.

Herpes i underlivet kalles kjønnsherpes eller genital herpes. Genital herpes er en infeksjon i underlivet med herpes simplex virus (HSV). Første utbrudd kommer oftest få dager til uker etter smitte, senere kan infeksjonen . Herpes genitalis (kjønnsherpes) er en svært vanlig forekommende seksuelt overførbar sykdom.

Mange er smittet med herpesvirus uten å merke symptomer, . Herpes genitalis, også kalt kjønnsherpes, er seksuelt overført sykdom som skyldes et av to virus i herpes familien, HSV-eller HSV-2. Inntil ; av den voksne seksuelt aktiv delen av befolkningen er smittet mer herpes genitalis, men av disse er det kun ca ; som er klar . Gå til Smittemåte og smitteførende periode - HSV kan også hos den enkelte smitte fra. Kvinner med herpes genitalis får oftere utbrudd i . Sjansen for å bli smittet er størst dersom din seksualpartner selv har et utbrudd av herpes (kontaktsmitte).


Du kan allikevel få genital herpes fra en seksualpartner . Herpes smitter ved tett fysisk kontakt og ofte ved samleie. Genital herpes viser seg på kjønnsorganene og ved endetarmen.

Herpes genitalis med HSV-smitter sannsynligvis bare ved seksuell kontakt og bare under utbrudd av virussykdommen. Herpes genitalis (herpes på kjønnsorganene) skyldes smitte med herpes simplex virus (HSV). Vanlige symptomer på herpes genitalis er vonde blemmer og sår . I teorien kan man bli smittet med herpes første gang man har sex, selv om begge. Selv fikk jeg genital herpes i høst og har sliti litt med dette.


Det er herpes genitalis som ofte blir stigmatisert som den farlige, smertefulle og skitne varianten av viruset, ettersom det er en kjønnssykdom som smitter via sex. Genital herpes smitter ved at man har sex med en person som er smittet med herpes simplex type II-virus. Virus gjemmer seg og sover i nerverøttene, men det . Dersom han har HSV-antistoffer (blitt smittet med herpes genitalis en eller annen gang) så har . Jeg har hatt herpes nedentil i flere år og er middels plaget med rundt utbrudd i året. Herpes genitalis skyldes oftest herpes simplex virus (HSV-2), men blant unge.


Herpes genitalis er en smitsom virus-sygdom, som rammer hud og slimhinder, og viser sig ved rødme og grupper af små væskende blærer. Man regner med at rundt prosent av alle 30-åringer har genital herpes, og. Mange er smittet uten å vite det fordi herpesviruset ikke .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg