Vitamin C (askorbinsyre) hører til blant de vannløselige vitaminene. De beste kildene til vitamin C er frukt, bær og grønnsaker. C HER DA: Appelsin og spinat - faktisk like gode kilder til c-vitamin.
LES OGSÅ: Hvilken juice inneholder mest c-vitamin? Spiser du mye guava, rød chili, paprika og nype-produkter? Da er sjansen stor for at du får i deg mye C-vitamin.
Frukt og bær er blant våre beste kilder til C-vitamin, som er spesielt viktig for immunforsvaret.
Her får du oversikten over hvilke bær som . Vitamin C eller askorbinsyre er et vannløselig vitamin som må tilføres gjennom kosten ettersom vi ikke kan produsere det selv i kroppen vår. Ved allergi mot sitrus må man finne alternative C-vitaminkilder i kostholdet, eventuelt bruke kosttilskudd som inneholder vitamin C. Den naturlige antioksidanten C-vitamin finnes fremfor alt i sitrusfrukter som appelsiner, sitroner og grapefrukt. Poteten er også en viktig kilde til C-vitamin. Av animalske kilder er det bare lever som bidrar til inntaket av C-vitamin.
Den viktigste kilden til vitamin C er frukt, bær og grønnsaker. Appelsin og andre sitrusfrukter, kiwi, brokkoli og kålrot inneholder mye C-vitaminer . Vitamin C, også kalt askorbinsyre, tilhører gruppen vannløselige vitaminer.
Viktige kilder er appelsiner, paprika og poteter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.