mandag 4. desember 2017

C vitamin kilder

Vitamin C (askorbinsyre) hører til blant de vannløselige vitaminene. De beste kildene til vitamin C er frukt, bær og grønnsaker. C HER DA: Appelsin og spinat - faktisk like gode kilder til c-vitamin.

LES OGSÅ: Hvilken juice inneholder mest c-vitamin? Spiser du mye guava, rød chili, paprika og nype-produkter? Da er sjansen stor for at du får i deg mye C-vitamin.


Frukt og bær er blant våre beste kilder til C-vitamin, som er spesielt viktig for immunforsvaret.

Her får du oversikten over hvilke bær som . Vitamin C eller askorbinsyre er et vannløselig vitamin som må tilføres gjennom kosten ettersom vi ikke kan produsere det selv i kroppen vår. Ved allergi mot sitrus må man finne alternative C-vitaminkilder i kostholdet, eventuelt bruke kosttilskudd som inneholder vitamin C. Den naturlige antioksidanten C-vitamin finnes fremfor alt i sitrusfrukter som appelsiner, sitroner og grapefrukt. Poteten er også en viktig kilde til C-vitamin. Av animalske kilder er det bare lever som bidrar til inntaket av C-vitamin.


Den viktigste kilden til vitamin C er frukt, bær og grønnsaker. Appelsin og andre sitrusfrukter, kiwi, brokkoli og kålrot inneholder mye C-vitaminer . Vitamin C, også kalt askorbinsyre, tilhører gruppen vannløselige vitaminer.

Viktige kilder er appelsiner, paprika og poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg