fredag 27. mai 2016

Vitamin e kilder

Tilstrekkelig inntak fra kosten ser derimot ut til å virke heldig for overnevnte punkter. Det anbefales derfor å få vitamin E gjennom mat og naturlige kilder. Vitamin E er en viktig antioksidant som beskytter cellemembranen mot frie.

Kilder: Helsedirektoratet: Anbefalt inntak barn og voksne og Anbefalinger for . E-vitamin er en samlebetegnelse på en gruppe fettløselige tokoferoler og tokotrienoler. De viktigste naturlige kildene til E-vitamin er planteoljer . Gode kilder til vitamin E er avocado, nøtter, frø, helkornprodukter, planteoljer (spesielt fra solsikke og mais) og noen fete fiskeslag (fordi fisk spiser bl.a. planter).

E-kilder, mens belgfrukter (linser og bønner), . Andre rike kilder til E-vitamin er vegetabilske oljer, helkorn, hvetekim og kli, myk plantemargarin, nøtter og frø. E-vitamin er lite toksisk og kan tåles i høye doser . Selv om vitamin E tilskudd selges på mange helsekostbutikker, de beste kildene til vitamin E kommer fra en rekke naturlige matvarer. Vitamin E (tokoferol) er en kraftig antioksidant som beskytter kroppen mot.


Gode kilder til vitamin E i kosten er tran, vegetabilske oljer, helkornprodukter, nøtter . Andre planteoljer, margarin, egg, smør og fisk inneholder også mye vitamin E. Hvetekimolje, solsikke olje og rapsolje er rike på vitamin E. Nøtter, egg og helkornprodukter er også gode E-vitaminkilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg