fredag 20. mai 2016

Kryss allergi

Vanlig symptomer ved kryssallergi er hovne lepper og at . Allergi opptrer når kroppen reagerer på stoffer den ikke kan tolerere. Kryssallergi vil si at dersom du er allergisk mot ett stoff, eks pollen, kan du også reagere på .

Kryssallergi vil si at dersom du er allergisk mot et stoff, for eksempel pollen, så kan du også reagerer på andre stoffer. Det anbefales å holde seg unna den maten eller de matsortene man får reaksjoner fra. Kryssallergi forverrer ikke selve pollenallergien.


Kryssallergi betyr at man opprinnelig er allergisk mot én ting, for eksempel gresspollen, og så reagerer man på noe annet fordi det ligner, forklarer han.

Hvis du er allergisk mot pollen er sjansen stor for at du samtidig vil reagere på andre ting i tillegg. Og om du er allergisk mot bjørk, burot eller gress kan du også reagere på mange slags matvarer i denne perioden. Kryssallergi vil si at dersom du er allergisk overfor et stoff, for eksempel pollen, kan du også reagerer på andre stoffer.


Allergiske reaksjoner mot frukt og grønnsaker skyldes som oftest kryssallergi. Kryssallergi betyr at kroppen ikke ser forskjell på det man i utgangspunktet er . Fikk for uker siden påvist bjørk og timotei allergi og detektiv arbeidet i forhold til kryssallergi startet.

Jeg er allergisk mot bjørk, or og hassel, og det eneste jeg reagerer på av kryssallergiene. Kryssallergi-lister dekker allergener som likner på . Kryssallergi vil si at om du er allergisk mot et stoff, kan du også reagere på andre stoffer som kroppen forveksler med det. Og det er dette vi kaller kryssallergi, og det forekommer hovedsakelig ved allergi mot pollen og ved inntak av for eksempel nøtter, frukt og . Hvis du er allergisk mot pollen kan det være at du også vil reagere på andre ting i tillegg.


Guttungen er allergisk mot egg, soya, erter, peanøtter og reker. Kryssallergi mot cefalosporiner: Tidligere ble det angitt at 5– av penicillin allergikere hadde kryssallergi mot cefalosporiner. Innen gruppene nøtter, frø og belgvekster ser man av og til kryssreaksjoner eller kryssallergier. Det kalles en kryssallergi når kroppen ikke klarer å skille mellom . Kryssallergi: en reaksjon mellom et antistoff (IgE) og et annet antigen enn det som ble brukt for å fremkalle antistoffet. Oralt allergisyndrom (OAS): en allergisk . Fenomenet kalles kryssallergi og forekommer hos om lag prosent av alle personer som er allergiske mot bjørkepollen.


Kryssallergi vil si at man reagerer på flere typer allergener som likner på hverandre. Har du pollenallergi, og har opplevd kløe og hovne lepper etter å ha spist for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg