torsdag 5. mai 2016

Mineraler i kroppen

Fagstoff: Mineralene er, som vitaminene, nødvendige for mange prosesser i kroppen vår. I motsetning til vitaminene er flere mineraler viktige . Mineraler er viktige byggsteiner for kroppen og trengs for mange av kroppens fysiologiske prosesser.

Nervesystemet og musklene våre må ha mineraler for å . Kroppen består av ca mineralstoffer, og kroppen kan ikke selv produsere disse. Mineraler kan være essensielle eller ikke-essensielle. Mineraler er uorganiske stoffer som kroppen selv ikke klarer å produsere.

Opptak: For at mineraler og sporstoffer skal ha helsefremmende effekt i kroppen, må de opptas i fordøyelseskanalen; de må ha god biotilgjengelighet. Mineraler og sporstoffer, uorganiske grunnstoffer som har viktige oppgaver i kroppen og derfor må tilføres gjennom mat og drikke. Lurer du på hva de forskjellige vitaminene og mineralene er godt for?


Vitaminer og mineraler er viktig for kroppen. Mineraler behövs för kroppens uppbyggnad! Vår kropp består till stor del av ca 20-tal olika grundämnen. Förutom syre, kol, väte och kväve så finns det ett . Fosfor (P) er det mineralet vi har nest mest av i kroppen.


Det meste er bundet til kalsium i skjelettet og fosfor er viktig for sterkt benvev og sterke tenner.

Nødvendig for at kroppen skal kunne danne de røde blodlegemene som frakter oksygen rundt omkring til alle cellene i kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg