onsdag 4. mai 2016

Herpes zoster smitte

Gå til Smittemåte og smitteførende periode - Vanligvis ved luftsmitte (fjerndråpesmitte), men også gjennom direkte kontakt med væske fra utslett. Helvetesild (Herpes zoster) antas å smitte på samme måte som vannkopper men regnes som mindre smittsom. Helvetesild kan gi opphav til vannkopper hos .

Helvetesild er et smertefullt utslett som forårsakes av vannkoppeviruset, varicella-zoster virus (VZV). Sykdommen kalles herpes zoster på fagspråket. Et smertefullt utslett som skyldes et Varicel-zoster-virus (Herpes varicellae).


Helvetesild (også kalt herpes zoster) er en virussykdom som skyldes det samme.

Personer som har helvetesild kan ikke smitte andre slik at de får helvetesil . Helvetesild også kalt herpes zoster, forårsakes av varicella zoster-viruset. Det er et herpes-virus, men ikke likt de som gir infeksjon på leppene og på . Herpesvirus som angriper mennesket, erherpes simplex-virus. VZV)humant herpesvirus (HHV6)humant herpesvirus type (HHV8). Herpes genitalis med HSV-smitter sannsynligvis bare ved seksuell . Etter førstegangs smitte slår viruset seg ned i nervegangliene, og kan senere reaktiveres.


Reaktivering av viruset fører til den andre sykdommen, herpes zoster, . Helvetesil eller herpes zoster, er en hudinfeksjon med viruset varicella. Svar: Viruset smitter gjennom bittesmå dråper, enten ved at man er i direkte kontakt med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg