fredag 20. mai 2016

Søvn spedbarn

Det er likevel noen råd du kan følge for at barnet ditt skal få best mulig søvn. De første ukene sover spedbarnet mye, vanligvis 16-timer i døgnet. Lar man imidlertid barnet være i fre faller det ofte til ro igjen.

Jo yngre barnet er, jo oftere skifter det mellom lett og dyp søvn. Når kan man forvente at en baby kan finne søvnen selv og er dette alltid et mål? Barn og spesielt spedbarn er fantastiske til å lese stemninger og følelsene . De fleste nybakte foreldre forventer ikke å få en god natts søvn på lang tid.

Det trenger ikke være tilfelle, ifølge overlege og søvnforsker ved . En av utfordringene med et nyfødt barn i huset er å finne den gode. Et spedbarn tilbringer sine første måneder med å spise og sove, spise og sove. Det er en nær sammenheng mellom mat og søvn: Babyen blir sulten og . Søvn er et evig tema for nybakte – og ikke så nybakte – foreldre.


Spedbarnet sover i gjennomsnitt syv ganger i løpet av timer. For lite søvn på dagen kan gjøre barnet trøtt lenge før leggeti og kanskje også overtrøtt og lys våkent ved leggetid. Sover barnet greit på natten, spiller det ofte . Legg til rette for at barna skal få nok søvn og innarbeid gode leggerutiner så tidlig.

Leggerutiner for spedbarn; Søvnrutiner for barn i førskolealder. Slik at barnet kan få en rolig søvn om natten, sier han til Side2. En nyfødt har levd i ni-ti måneder i mors liv med konstant nærhet, og har aldri . Man blir trett, utmattet og irritert etter en natt med for lite søvn.


Fra 4-måneders alder begynner spedbarna å forlenge søvnperiodene. Et nyfødt barn vet ikke forskjell på natt og dag og har akkurat samme behov døgnet rundt. Det er stor variasjon på hvor mye et spedbarn sover i . Lær hvordan du kan roe spedbarn som gråter mye eller har kolikk. Søvn er viktig for hvordan barnet utvikler seg, og da er det avgjørende både hvor mye og hvor godt barnet sover.


Det første halvåret sover spedbarn 16-timer i . Men hvis barna får nok søvn, får de mer ut av den tiden de har sammen,. Et nyfødt barn har stort søvnbehov, men det er ikke alltid foreldrene . Søvnproblemer, utbredt gråt og vanskeligheter med spising i spebarnsalderen predikerer atferdsforstyrrelser i barndommen, ifølge en ny metaanalyse. At han sover mindre enn da han var nyfødt er ikke noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg