torsdag 19. mai 2016

Vondt i mage

Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt . Symptomer: Kramper i sentrum av magen som kommer i bølger. Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen, som avtar hvis du går . Har du smerter nedover mot høyre side av magen? Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft.


Smerter i øvre høyre del av magen kommer ofte fra lever og galleveier,.

Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder. BufretLignendeFunksjonell dyspepsi er en tilstand karakterisert ved gjentatte episoder eller kroniske plager med ubehag fra øvre del av magen. I medisinsk terminologi brukes betegnelsen dyspepsi; Det er vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen . Luft kan være fryktelig vondt, men er ikke farlig i seg selv. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diare, feber og ubehag som går over . En av fem nordmenn sliter med mageproblemer uten å vite hvorfor. De fleste har mage- tarmproblemer fra tid til annen, for eksempel luftplager,.


Det er ikke uvanlig at man får løs mage når man tar antibiotika. I antikken ble pepper blant annet brukt til medisin mot magesmerter. Vondt i magen kan ha mange årsaker og kan være symptomer på noe mer alvorlig. Med vondt i magen mener de fleste egentlig smerter som har med tarmsystemet å gjøre.


Tarmene har ikke smertesans slik som huden vår har, . Stort sett skyldes smerter i magen for mye luft. Men om smertene er kraftige kan det være tegn på en mer alvorlig tilstand. Så fikk Amanda (20) vite at hun hadde uhelbredelig kreft.


Fikk beskjed om at hun kunne dø før jul i fjor. Vondt i magen er en av de vanligste klagene for et førskolebarn, men ifølge lege Hanne May Helvig Hetland går det som regel over av seg selv. Bortimot en tredel plages periodevis med ubehag fra mage og tarm:.


De får også mer vondt når mage og tarmer utvides (slik de gjør ved mye luft) enn friske . Hun har vondt i nederste del av magen, liksom hele omradet under navelen. Video: Vondt i magen - Magesmerter hos barn. Vondt i magen kan skyldes helt ufarlige ting som at barnet har spist for lite eller for mye.


Er veldig bekymret siden jeg har hatt vondt i magen i tre dager i strekk nå. Allmenntilstanden er helt fin, men i perioder verker jeg mye i magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg