onsdag 18. mai 2016

D vitamin barn

Nycoplus - D-vitamin Dråper er et D-vitamintilskudd som kan benyttes fra ukers alder. Alle spedbarn bør få daglig tilskudd av vitamin D fra de er fire uker gamle, i form av tran eller vitamin D-dråper. Anbefalingen om bruk av vitamin D-tilskudd til spedbarn og småbarn følges av etnisk norske småbarnsforeldre, men ikke av alle innvandrergrupper.

Morsmelk inneholder viktige næringsstoffer som er nødvendige for en sunn utvikling av spedbarn, men den dekker ikke behovet for D-vitamin. Alvorlig vitamin D mangel hos barn kan gi rakitt (engelsk syke) og osteomalaci hos voksne. Begge tilstandene kjennetegnes ved at skjelettet ikke har tilstrekkelig . Kosttilskudd og D-vitamindråper for barn, som ikke tar tran.

Det er fordi D-vitamin er viktig for å oprettholde normalt nivå av kalsium . D fører til mangel på kalsium og dette kan gjøre at skjelettet blir for mykt eller svakt. Hos barn som har et raskt voksende skjelett, kan dette gi en sykdom . Vidunderkuren er ikke så vanskelig som du kanskje tror. D-vitaminer kan nemlig gjøre underverker for immunforsvaret.


Helsestasjonen bestiller vitamin D-dråper direkte fra leverandøren (soma.no). Vitamin D-dråper bør ikke gis til barn som får tran eller andre .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg