torsdag 23. november 2017

Langvarig tørrhoste

Den vanligste forklaringen på langvarig hoste er akutt bronkitt, som er en virusinfeksjon i slimhinnen i luftrøret og større bronkier. Langvarig hoste (ukers varighet): Kronisk bronkitt, astma, kikhoste, kronisk sinusitt, gastroøsofageal refluks, bronkialcancer, tuberkulose, lungefibrose. Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten. Ved langvarige infeksjoner og ved slutten av uskyldige kortvarige . Min kone har slitt med en hoste som nå har vart i rundt 3-måneder uten at den. Har slitt med langvarig hoste selv siden mai, først i forrige uke forsvant det.


Langvarig hoste kan være forårsaket av en rekke ting.

Forkjølelse og infeksjoner, men også kroniske lungesykdommer som astma og KOLS kan påvirke . Lungebetennelse Langvarig hoste kan også være tegn på lungebetennelse. Den vanlige typen lungebetennelse kjennetegnes ofte med typiske tegn som feber, . Hoste er et svært vanlig symptom og oppstår ved de fleste sykdomstilstander i lunge og luftveier. Vi skiller mellom tørrhoste og hoste med slim. Akutt hoste skyldes oftest infeksjon eller allergi i øvre luftveier der sekret renner ned og irriterer hypofarynks og larynks.


Langvarig hoste kan skyldes mer alvorlig . Normalt er hoste ikke farlig, men kraftig og langvarig hoste kan gi ømhet i brystkassen, og noen ganger resultere i at du besvimer eller får brudd på ribbena. Akutt hoste og akutt heshet skyldes oftest virus- eller bakterieinfeksjoner i.

Symptomene kan være langvarig hoste, feber som kommer og går og vekttap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg