tirsdag 14. november 2017

Utslett på barn

Utslett med feber skyldes som regel en infeksjonssykdom. A10300BufretLignendeOm det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.

Barnesykdommer er en betegnelse som brukes mye om en rekke sykdommer som i all hovedsak rammer barn. Mange av barnesykdommene gir kløende utslett, . Utslett er en av de vanligste årsakene til at foreldre tar med barnet sitt til legen. Som regel er det ikke alvorlig, men det kan være et faresignal.

Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på . Utslettet kan være del av en barnesykdom, et ledd i en barnesykdom eller det kan være et eksem. Vannkoppene er mest smittsomme 1-dager før og 3-dager etter utbrudd av utslettet og barnet skal ikke i barnehagen før alle sårene er . Dette er en oversikt over noen vanlige utslett og hudforandringer som kan opp- stå hos små barn .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg