torsdag 23. november 2017

Spysyke barn

Barn som er yngre enn tre måneder gamle, får sjelden omgangssyke, men omgangssyke er farligst for små barn og eldre mennesker. Infeksjonen kan ramme alle aldersgrupper, men den er alvorligst hos små barn (hos spedbarn under måneder forekommer tarminfeksjon sjeldent). Omgangssyke hos barn skyldes som regel virus, og det aller vanligste viruset er rotavirus.

Viruset fører til akutt mage- og tarminfeksjon særlig . Alle aldre kan smittes av omgangssyke, men barn er ekstra utsatte. For å unngå smitte er det viktig med god håndhygiene, både hos den som er smittet og den . Er du også en av dem som tørker oppkast for tiden?

Det er bare én måte å slippe unna på: Vask hendene grundig! Her er tegn på at barnet eller babyen . Det er ikke uvanlig at barnet får feber ved virus, og sykdommen henger i lenger enn ved vanlig omgangssyke, som gjerne er over på døgn. De fleste gangene barn kaster opp skyldes det en mageinfeksjon. Mageinfeksjoner forårsakes oftest av virus.


Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Mageinfeksjonen skyldes som regel virus, . Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn.


Sykdommen rammer alle aldersgrupper, men den er alvorligst for små barn. Smitte skyldes som oftest slurv med håndvask etter toalettbesøk, men dråpesmitte . Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en infeksjon i mage-tarmkanalen, og kalles ofte omgangssyke. Tex skrev: Hvorfor ikke vente til barnet er stort nok til at hun husker opplevelsen senere i livet? Hold barnet hjemme: Det er viktig å holde barnet hjemme når det det syk, for å unngå at andre barn og ansatte smittes. Vi har barn med spysyke og voksne med diare.


Har du et sykt barn med søsken, er det stor sannsynlighet for at resten blir smittet. Nå er det ikke nødvendigvis noe kunststykke å hoppe fra et barn til foreldrene dets igjennom søl av oppkast eller via ei saftig bleie. Hold fjernkontroller og DVD-spillere unna barn med omgangssyken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg